Lázár Katival, Epres Attilával, Szabó Győzővel és Rezes Judittal búcsúzik az idei Kultkikötő

2018 augusztus 20. hétfő, 7:38

A tizedik, és ezzel utolsó hétvégéjéhez érkezett a Kultkikötő. Az Orlai Produkció igaz történet alapján színpadra állított kamaradarabja; az „Öt Gengszter”, vagyis a Zsédenyi Adriennel kiegészült Cotton Club Singers nagykoncertje; valamint Szabó Győző és Rezes Judit színházi duettje, a Loveshake szerepel a programban.

Élet.történetek.hu: A mi Józsink-Erzsike – Orlai Produkció
DÁTUM: 2018.08.23. 20.30 (csütörtök)
HELYSZÍN: BALATONFÖLDVÁR

Lengyel Nagy Anna egész életében mániákusan gyűjtötte a kis emberek nagy történeteit. Ezeket a történeteket állítja színpadra az Orlai Produkció és a Független Színművészetért Alapítvány sorozata, amelynek egy egészen különleges darabja érkezik a balatonföldvári Kultkikötőbe. A mi Józsink-Erzsike című előadást Keresztes Tamás és Pelsőczy Réka rendezte, a két szereplő, Lázár Kati és Epres Attila lesznek.

Mi is kell ahhoz, hogy egy, sokáig állati sorban tartott kisember a saját(!) csillogó Mercedesét vezethesse? Hogy – egy adott pillanatban – ő parancsolhasson a rettegett Vezérnek? Hogy megforduljon a világ? Hogy mi kell hozzá? Kelet-Európa újkori történelmének összes fintora. Privát történelem – szigorúan alulnézeti szempontból.
És ahhoz mi kell, hogy egy egyszerű parasztasszony képes legyen kikaparni a gyerekét a biztosnak látszó halálból? Zsigeri őserő, vak zsigeri hit, nem kevés csoda, meg, talán, alkalmanként egy-egy kisfröccs.

Két himnusz az élethez.

Epres Attila, Lázár Kati

Epres Attila, Lázár Kati

Loveshake – Az élet összeráz
DÁTUM: 2018.08.24. 20.30 (péntek)
HELYSZÍN: BALATONFÖLDVÁR

„Rólunk szól, Juditról és rólam, a magányunkról, az együttléteinkről, a hihetetlen megélt történeteinkről. Egyszerűen el sem hiszem, hogy ezek velünk történtek meg, de velünk történtek meg! Olyan sztorik, amik másokkal is megtörténhettek volna” – nyilatkozta Szabó Győző a Loveshake – Az élet összeráz című, nagysikerű darab kapcsán, amelyet feleségével, Rezes Judittal közösen adnak elő – legközelebb a balatonföldvári Kultkikötőben.

A formabontó darab egyfajta párkapcsolati játék, melyben az előadók közismert dalok és izgalmas koreográfiák segítségével mutatják be egy kapcsolat ívét, annak csodáit és nehézségeit. Történeteik saját történetek, megélt, igazi állomások. Az előadás ezért személyes érintettséggel, őszintén és kendőzetlenül mesél. Kerüli azonban a dokumentarista realitást, így a valóság és fikció keserédes keveréke jelenik majd meg a színpadon. Bár a feldolgozott történetek eredetiek és egyediek, mégis mindenki számára ismerősek lehetnek. Az alkotók egyszerre vicces és szívszorító estével várják az érdeklődőket.

Szabó Győző, Rezes Judit

Szabó Győző, Rezes Judit

Cotton Club Singers – „Öt Gengszer”
DÁTUM: 2018.08.25. 20.30 (szombat)
HELYSZÍN: BALATONFÖLDVÁR

„Hosszú évek telnek el a Singers-koncertek között, és amikor újra összejövünk a színpadon, az eseményszámba megy. Fontosnak tartjuk, hogy ha egyszer már kimondtuk, hogy a Singers megszűnt, akkor ne legyen folyamatos visszatérés, mert úgy elvész a dolog izgalma, így viszont megvan, nézői és színpadi oldalról is” – nyilatkozta László Boldizsár, a jól ismert, 1995 és 2009 között működő formáció alapító tagja, aki nem a levegőbe beszélt, amikor ezt mondta: a Cotton Club Singers legutóbb négy év hallgatás után, júniusban, a Zsidó Művészeti Napokon adott koncertet.

Most pedig a Kultkikötő közönségének – ráadásul szabadtéren – lesz szerencséje megnézni és meghallgatni a nagy múltú énekegyüttest, amelynek négy meghatározó arca Szűcs Gabi, Kozma Orsi, Fehér Gábor és László Boldizsár mellett színpadra lép még Zsédenyi Adrienn is.

Így, a vokálegyüttes jól ismert slágerére utalva, négy helyett rögtön „Öt Gengszter” közreműködésével, egy igazi exkluzív produkcióval zárul a Kultkikötő 13. évada – ez lesz ugyanis az egész nyáron át tartó összművészeti fesztivál záróeseménye, ami egyúttal egy korszak vége is: a megújulás előtt álló földvári, központi helyszínt jelenlegi formájában utoljára már csak ezen a koncerten láthatja a közönség.

Cotton Club Singers

Cotton Club Singers

GYEREKPROGRAMOK A KULTKIKÖTŐBEN

Gyerekszínházi előadások – BALATONFÖLDVÁR:
aug. 25. (SZO) Holle Anyó – (Batyu Színház)
aug. 26. (V) Mesélő vasaló (Batyu Színház)