Pintér Béla-maraton is szerepel a Pécsi Harmadik Színház műsorában

2018 augusztus 28. kedd, 10:01

Mintegy 30 produkcióval, köztük kilenc saját darabbal, ebből egy új bemutatóval és számtalan vendégelőadással várja a közönséget a Pécsi Harmadik Színház a 2018/19-es évadban.

A Moravetz Produckió fenntartásában működő teátrumban rendezett augusztus 27-i sajtótájékoztatón Vincze János igazgató elmondta: ősszel állítja színpadra Schwajda György A szent család című drámáját Vári Éva Kossuth-díjas színművész főszereplésével. A saját előadások közül továbbra is műsoron marad az Előttem az élet, a Piszkavas, a Kulcskeresők, a Komámasszony, hol a stukker, a Bányavirág, a Klamm háborúja és két gyermekdarab is – sorolta.

Nagyváradi Erzsébet, Hegyi Barbara / Spirit Színház: Az ajtó

Simon István színházi menedzser a vendégjátékokra térve közölte: Ivancsics Ilona és Színtársai Pécsett mutatják be Jókai Anna Fejünk felől a tetőt című regényadaptációját, a Spirit Színház Szabó Magda Az ajtó című előadásával érkezik, a Pannon Várszínház a Csinibabával, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház a Chioggai csetepaté című Goldoni-vígjátékkal vendégszerepel a PHSZ-ben.

A PHSZ Szabadszínház elnevezésű sorozatának kurátora, Kiss Mónika az eseményen jelezte, hogy öt társulat hét produkciójának tizenkét előadását láthatja a közönség a befogadószínházi kínálat keretében. A Nézőművészeti Kft. Tasnádi István groteszk játékát, A fajok eredetét és Háy János Nehéz című drámáját, az Orlai Produkció pedig Simon Stephens Heisenberg című egyfelvonásosát és Leonyid Zorin Varsói melódiáját állítja színpadra a Pécsi Harmadik Színházban.

Tompos Kátya, Adorjáni Bálint / Orlai Produkció: Varsói melódia

Ugyancsak ennek a sorozatnak a keretében érkezik a teátrumba Pintér Béla és Társulatának előadásában a Szutyok és a Kaisers TV Ungarn, valamint a Kultúrbrigád és az Átrium közös produkciója, Az öldöklés istene. Kiss Mónika utalt rá, hogy a sorozat folytatásaként januártól “Pintér Béla-maratonra” is készülhet a pécsi közönség.

Pintér Béla és Társulata / Kaisers TV, Ungarn

Moravetz Levente, a nevét viselő produkciós iroda vezetője saját előadásaikról elmondta, hogy a Pécsi Harmadik Színházban továbbra is fut az Örömlányok végnapjai, bemutatják az Őrületek tornya és a Legyetek jók, ha tudtok című előadást, valamint a Fejedelem és a Zrínyi 1566 című musicalt is.

Vincze János a sajtótájékoztatón összegzésként megjegyezte, hogy sűrű évadra készül a PHSZ sokrétű programmal, majd felidézte, hogy a tavalyi művészeti idényben összesen 169 előadást tartottak. Mint kiemelte, Baranya megyei településeken, köztük Vajszlón és Görcsönyben is rendszeresen vendégszerepel társulatuk.