Könyvklubbal és sanzon esttel is vár a debreceni színház családi napja

2018 szeptember 06. csütörtök, 8:13

Délelőtt családi programokkal, zenés gyerekműsorral, interaktív játékokkal, délután az elmúlt évad népszerű előadásainak egy-egy részletével, sok-sok zenével, este pedig a Szép estéket, Debrecen! évadnyitó gálával várja az érdeklődőket szeptember 8-án a Csokonai Színház.

Fotó: Csokonai Színház

Fotó: Csokonai Színház

Idén is nagyszabású gálával nyitja az új évadot a Csokonai Színház társulata. Bár már megkezdődött néhány előadás, a Bonnie & Clyde, a Mintapinty és a Lear király próbája, a nagyközönség a szeptember 8-i gálán találkozhat először a színművészekkel, a következő évad műsorának alkotóival. A Szép estéket, Debrecen! az induló évad prózai és zenés előadásaiból nyújt ízelítőt, így felcsendülnek a Figaro házassága, A padlás és a Bonnie & Clyde dallamai, rendezők mesélnek a prózai előadásokról, bemutatkoznak a frissen szerződtetett társulati tagok, sőt a gála új, Mesteremberek című részében a háttérdolgozók, a kellék-és a fodrásztár vezetői kísérik a kulisszák mögé a nézőket.

Újdonság, hogy a gála előtt egész napos, sokszínű családi programmal várja az érdeklődőket a színház. 10 órától Újhelyi Kinga és Szabó Krisztián zenés gyerekműsorával kezdődik a vidám kavalkád, 11 órától nyitja meg kapuit a könyvklub: meséket olvas fel Ráckevei Anna, Krajcsi Nikolett, Mercs János, majd a bátor jelentkezők 12 óra 30 perctől Vranyecz Artúr és Papp István interaktív játékának részesei lehetnek. Megnyílik a jelmeztár ajtaja is, így nemcsak a gólyalábas társaságában készülhetnek fotók, hanem akár Rózsa és Ibolya valamelyik öltözetében is.

Rövid ebédszünet után, délután fél 3-tól Zeck Juli ad elő a Hrabal és felesége megismerkedését bemutató Házimurikból, újra lesz felolvasószínház Mészáros Tiborral és Vranyecz Artúrral, majd a kortárs költők verseiből összeállított, tavaly nagy közönségsikerrel játszott Szívlapát című előadásból adnak elő részleteket a színészek. Fél öttől az új évad musicale, a Bonnie & Clyde slágerei szólalnak meg, a kórustagok operett örökzöldeket énekelnek, majd Varga Klári és Dargó Gergely sanzon-estje zárja a családi napot.