Ózzal és Mekk Elekkel is várják a gyerekeket a győri bábszínház új évadában

2018 szeptember 08. szombat, 11:33

Elkezdődött a győri Vaskakas Bábszínház 28. évada. Számos új bemutatóval, valamint régebbi darabokkal is várják a közönséget.

A Vaskakas Bábszínház nyara sűrű volt, a júliusi Győrkőcfesztivált is a társulat szervezte és bonyolította: az aszfaltsúrolástól a székszögelésen keresztül számos feladatot végeztek el, hogy mindenki mosolyoghasson a győrkőcök kedvenc hétvégéjén.

Kocsis Rozi / Vaskakas – évadnyitó / Fotó: Mekliz Fotóstúdió

Rózsavölgyi László az önkormányzat oktatási, kulturális, sport és turisztikai bizottságának elnöke hangsúlyozta: a társulat Győr kulturális életének megkerülhetetlen tartóoszlopává vált, egy olyan intézménnyé, ahová minden korosztály szívesen ellátogat, s olyan művészeti, szellemi műhellyé, akik az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázatunkban is fontos részt vállaltak.

A 2018/2019-es évadban háromféle bérlettel várják a közönséget. Az óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló Fészek bérletben szerepel a Misi Mókus kalandjai, megkapták a jogot a Mekk Elek, ezermester című egykori bábjáték bemutatására, és egy nagy durranás is várható a nagyteremben, az Óz. A negyedik bemutató választható: Ilók és Mihók vagy az Egerek könyve is a bérletben van.

Vaskakas – évadnyitó / Fotó: Mekliz Fotóstúdió

Az alsós gyerekszínházi bérletben szerepel a Király Kis Miklós, A halhatatlanságra vágyó királyfi, az Óz és egy új bemutató, a Lúdas Matyi. Az örök sikernek számító Apró Bérletben, amelyre a 0-4 éveseket és szüleiket várják, szerepel a Dödölle és a Tarkabarka.

Bérleten kívüli előadás lesz a Manógyár és A három kismalac című klasszikus. A felnőtteknek szóló Leányálom című darab is marad repertoáron.

Kocsi Rozi bemutatta az érkezőket is: a szervezőkhöz csatlakozott Németh Zsófia Aliz és Németh Péter művészeti koordinátor, a műszakhoz pedig Németh Gábor hangosító és Szőke Bence díszítő.