Szellemidézés – Major Tamásra emlékezik Ascher Tamás, Sándor Erzsi és Blaskó Péter Budaörsön

2018 szeptember 12. szerda, 10:03

A Budaörsi Latinovits Színház kávéházi sorozatában szeptember 19-én Major Tamás alakját idézik meg.

Major Tamás

Major Tamás

Negyedik éve – idén új helyszínen, a majorban – tesznek kísérletet arra, hogy egy-egy este erejéig ne csak egy-egy csodálatos XX. századi színházi alkotót idézzenek meg, hanem segítségükkel a már-már letűnt, legendákkal teli színházi levegőt is.

Ezúttal Major Tamásra emlékeznek. Vendégeik: Sándor Erzsi újságíró, színész, Blaskó Péter színész, Ascher Tamás rendező. Szakértő: Szebényi Ágnes színháztörténész. A beszélgetést vezeti: Bognár Éva. Időpont: 2018. szeptember 19., 18:00–19:30. Helyszín: major kávézó (Clementis László utca 22., Budaörs, 2040).

“A Nemzeti Színházban volt egy számomra emlékezetes konfliktusom Majorral. Egy próba után szóvá tette, hogy nem veszem elég komolyan a szerepem, én pedig nagyon magabiztosan azt feleltem: ez nem is szerep, csak statisztálás. No, meg is kaptam ezért a magamét: különpróbán tanította meg nekem, hogy a legkisebb szerepet is komolyan kell venni. Mindezek után megtiszteltetés volt, hogy vele játszhattam. Aztán megrendezte velem a Tartuffe-öt Miskolcon. Nagyon sokat tanultam tőle” – nyilatkozta korábban Major Tamásról Blaskó Péter.