Tiszteletbeli tűzoltó lett Borovics Tamás a Tóték bemutatójára készülve

2018 szeptember 12. szerda, 13:18

A szegedi színház színésze különleges kiképzést kapott a tűzoltóságon, mert az új évad első bemutatójában, a Tóték című tragikomédiában ő alakítja Tót Lajos mátraszentannai tűzoltóparancsnokot.

Borovics Tamás szeptember 12-én vette át a tiszteletbeli tűzoltó parancsnoki kinevezését Ördög István tűzoltó alezredestől, tanácsostól, a Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjétől a szegedi tűzoltólaktanyában.

Borovics Tamás színművészt tiszteletbeli tűzoltó parancsnoki kinevezése alkalmából vízzel locsolják a szegedi tűzoltólaktanyában / MTI Fotó: Rosta Tibor

Ajánló a darab elé:

Tót Lajos mátraszentannai tűzoltóparancsnokot és családját nagy megtiszteltetetés éri: fia azt üzeni a frontról, hogy szeretett parancsnoka náluk óhajt regenerálódni, miután az állandó partizánveszély teljesen felőrölte az idegrendszerét. Az őrnagynak se igényei, se extra kívánságai nincsenek, csak nem bírja a lármát, a tétlenséget, álmatlanságban szenved, és roppant érzékeny bizonyos szagokra. Tóték fáradságot nem kímélve vetik alá magukat az őrnagy szeszélyeinek, aki még azt is elvárja tőlük, hogy mindezt örömmel tegyék.

“Ha egy kígyó (ami ritkaság) fölfalja önmagát, marad-e utána egy kígyónyi űr? És olyan erőhatalom van-e, mely egy emberrel ember voltát megetethetné? Van? Nincs? Van? Fogas kérdés!”

A Tótékat Bezerédi Zoltán rendezi, a bemutató októberben lesz a Kisszínházban.