A Csinibaba és A tanú is színre kerül a Pannon Várszínházban

2018 szeptember 18. kedd, 14:13

Öt színdarab szerepel a Pannon Várszínház idei évadának kínálatában.

Szelle Dávid és Vándorfi László

Szelle Dávid és Vándorfi László

Vándorfi László igazgató elmondta, az évadban elsőként a nyáron már bemutatott Béke presszó című zenés játékot láthatják a nézők, mely a Vad Fruttik zenekar, Likó Marcell, Géczi János és Vándorfi László közös alkotása. Hozzátette: a darab az inotai Béke Művelődési Házban játszódik, főszereplője Kisjános, aki a leépülő szocialista nagyipar árnyékában nőtt fel. Amerikai filmesek forgatásra készülnek a művelődési ház szomszédságában álló egykori erőműben, ezt megelőzően azonban szükséges felrobbantani az egyik hűtőtornyot. A robbantás “megnyitja a pokol és a menny kapuit”, így a múltból érdekes figurák öltenek testet. A vadnyugat romantikus izgalma keveredik a vadkelet valóságával a darabban – fogalmazott az igazgató. Az előadásban a Vad Fruttik együttes dalai szólalnak meg, elektronikus és új hangszerelésű élőzenei kísérettel a Pannon Várszínház színészeinek előadásában.

Márton Gyula Csinibaba című zenés, táncos művét október 27-én mutatják be, az előadás a Tímár Péter által rendezett film eredeti, színpadi változata – mondta a direktor. Marc Camoletti Boeing, boeing – Leszállás Párizsban című vígjátékának premierjét december 1-jén láthatják a nézők, a filmvásznon nagy sikert aratott produkciót Hamvai Kornél fordította magyarra. A darab egy nőcsábász építészről szól, akinek légikísérő barátnői a menetrendi változások miatt egyszerre jelennek meg nála. A kellemetlen helyzetben a megoldást a kétbalkezes barát és a rutinos házvezetőnő találja meg. A darab rendezője Szelle Dávid.

Fotó: Pannon Várszínház

Fotó: Pannon Várszínház

Bacsó Péter A tanú című filmjének Hamvai Kornél által írt színpadi változatát 2019. február 16-án mutatják be – számolt be az igazgató. Hozzáfűzte: a színpadi változat, megőrizve a film szerkezetét, szituációit, szállóigévé vált mondatait, “színházi rendbe szerkeszti” az 1949-es esztendő történetét. Hámos György, Vajda Anikó Mici néni két élete című zenés vígjátékának bemutatója 2019. április 6-án lesz.

Vándorfi László elmondta azt is, hogy három új tagja lesz az idei évadtól a Pannon Várszínháznak: Egresi Zsófia, Kárpáti Barbara és Baranyi Csanád szerződött a társulathoz. Az igazgató közölte, hogy a tavaly bevezetett ingyenes főpróbabérlet az idei évadban is folytatódik, így a hátrányos helyzetű, hajléktalan, szenvedélybeteg vagy rossz anyagi körülmények között élő színházszerető közönség is eljuthat a teátrumba.

Forrás: MTI, Színház.org