Vári Évával készül A szent család a Pécsi Harmadik Színházban

2018 október 29. hétfő, 16:26

A 2018/2019-es évad első saját bemutatója Schwajda György: A szent család című komédiája lesz 2018. december 13-án. Az olvasópróbát október 16-án tartották, a következő hetekben Vincze János rendező irányításával zajlik a munka.

Pécsi Harmadik Színház: A szent család - olvasópróba / Fotó: Tóth László

Pécsi Harmadik Színház: A szent család – olvasópróba / Fotó: Tóth László

E nagyszerű dráma főszerepében tér vissza a Pécsi Harmadik Színházba minden idők egyik legkedveltebb pécsi színésznője, a Kossuth- és Jászai-díjas Vári Éva, akinek rangos díjakkal elismert alakításai máig élénken élnek a pécsi közönség emlékezetében.

Füst Milán, Örkény István és Spiró György sokrétű figuráit formálta meg elementáris erővel a Boldogtalanok Húbernéjától a Tóték Mariskáján és a Macskajáték Orbánnéján át a Kvartett Feleség szerepéig. Most Schwajda főhősnőjeként egy szeretetre éhes, esendő öregasszonyt kelt életre, s partnerei között régi játszótársak is lesznek Füsti Molnár Éva, Bánky Gábor és Németh János személyében. Bacskó Tünde, Tamás Éva, László Csaba, Götz Attila és Tatai Gergő számára pedig most adatik meg először, hogy egy darabban szerepeljenek Vári Évával.