Simon Kornél rendezi az Oscart Nyíregyházán

2018 november 01. csütörtök, 9:20

Megkezdődtek a Móricz Zsigmond Színházban Christian Magnier bohózatának próbái.

Fotó: Móricz Zsigmond Színház

Fotó: Móricz Zsigmond Színház

A Móricz Zsigmond Színház ajánlója:

Bertrand Barnier egyszerű párizsi szappangyáros. Van némi, az évek során összegyűjtögetett vagyona, egy kissé kissé sznob, kissé házsártos felesége, nagyon elkényeztetett lánya, minden lében kanál szobalánya – és van egy titokzatos sofőrje, aki…

Fotó: Móricz Zsigmond Színház

Fotó: Móricz Zsigmond Színház

De erről majd később. Ám egy szép napon ez az egész jól felépített élet Barnier úr fejére készül omlani. Felkeresi egyik alkalmazottja, aki elsikkasztott pénzekről és teherbe ejtett lányokról zagyvál, meglátogatja egy ifjú hölgy, aki a lányának adja ki magát, és állítólag szintén terhes. A kényelmes otthon pillanatokon belül bolondokházává változik, ahol senki nem az, akinek látszik, gyémántok és bugyik zuhognak elő különböző táskákból, az őrületnek pedig csak nem akar vége szakadni… És kicsoda az az Oscar, akit mindenki keres? Egyáltalán, hol van?

Fotó: Móricz Zsigmond Színház

Fotó: Móricz Zsigmond Színház

Christian Magnier bohózatának főszerepét, melyet a legendás francia nevettető, Louis de Funés vitt sikerre, később pedig Sylvester Stallone jutalomjátéka volt, ezúttal Puskás Tivadar alakítja. A darab rendezője a Móricz Zsigmond Színházban először dolgozó Simon Kornél, a Centrál Színház művésze. A további szerepeket Szvrcsek Anita, Martinkovics Máté, Kosik Anita, Tóth Zolka, Dézsi Darinka, Fridrik Noémi, Széles Zita, Gulácsi Tamás és Horváth Viktor alakítja.