Átadták a Vodafone Művész Ösztöndíjakat Miskolcon

2018 november 16. péntek, 14:22

A Miskolci Nemzeti Színház négy fiatal színésze és két táncművésze vehette át az ösztöndíjat.

Fotó: Vodafone Magyarország.

Fotó: Vodafone Magyarország.

A Miskolci Nemzeti Színház közleménye:

A Vodafone Magyarország a 2018/19-es évadban is 5 millió forinttal járul hozzá a Miskolci Nemzeti Színház művészeti tevékenységéhez. Az immár ötödik éve nyújtott támogatás részeként négy évvel ezelőtt hozták létre a Vodafone Művész Ösztöndíjat, melynek célja, hogy pályán tartsák a színház tehetséges fiatal művészeit, átsegítve őket a kritikus pályakezdő éveken. A csütörtöki sajtótájékoztatón a színház négy fiatal színésze és két táncművésze vehette át az ösztöndíjat.

A támogatásban évente négy fiatal, 35. életévét be nem töltött színész és két táncművész részesülhet 10 hónapon át. Az ösztöndíjak odaítélésében a Miskolci Nemzeti Színház öttagú művészeti tanácsa, valamint a Miskolci Balett művészeti igazgatója, illetve a Vodafone részéről Major Péter Operatív integrációs igazgató és Baráth Péter márkaigazgató vesz részt.

Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója kiemelte, nagy öröm számára, hogy hagyománnyá vált Miskolcon a fiatalok támogatása. „Igazgatóként sok mindenre lehetek büszke ebben a színházban, de ezek közül is kiemelkedik a Művész Ösztöndíj kezdeményezésének elindítása és a kapcsolat a Vodafone Magyarországgal. Példaértékűnek tartom, hogy a világ egyik vezető telekommunikációs cége közvetlenül segíti a kultúrát, mert fontosnak tartja a színházat. Ennek a támogatásnak köszönhetően a tehetséges fiatal művészek gondtalan éveket tölthetnek a Miskolci Nemzeti Színházban, hiszen megélhetésükhöz nagy segítséget jelent ez az ösztöndíj. Másrészt pedig motiváló erő is, hogy Miskolcon maradjanak, ahol megbecsülik és szeretik őket, hiszen ezek a színművészek és táncművészek alapkövei az erős miskolci társulatnak.” – mondta el az igazgató.

A 2018/2019 színházi évad négy színművész ösztöndíjasa Farkas Sándor, Simon Zoltán, Czakó Julianna és Mészöly Anna, a díjazott táncművészek pedig Bolla Dániel és Dávid Patrik.