Láng Annamáriával készül a Jóembert keresünk Miskolcon

2018 november 27. kedd, 9:01

Brecht drámáját Béres Attila rendezésében mutatja be a Miskolci Nemzeti Színház december 7-én.

Fotó: mnsz.eu

Fotó: mnsz.eu

A miskolci színház ajánlója:

Képzeljünk el egy társadalmat, ahol az embereket annyira leköti saját problémájuk és a megélhetés, hogy se erejük, se lehetőségük mások bajával foglalkozni. Ilyen körülmények között mit tennénk, ha három vadidegen becsöngetne, bemutatkozna mint egy-egy főisten, és éjjelre szállást kérne?

Valószínűleg nemet mondanánk. Mert félnénk. Mert bizalmatlanok lennénk és kiszolgáltatottak. Mert nincs időnk. Nincs pénzünk. Mert nem mi akarunk segíteni, hanem azt várjuk, hogy rajtunk segítsen valaki.

Sen Te, az utcalány az egyetlen ember Szecsuánban, aki szállást ad a három főistennek. Az istenek cserébe megajándékozzák a lányt, csakhogy egy ilyen világban még az ajándékkal is nehéz mit kezdeni. Kegyetlenné kell válni, hogy maradjon belőle valami. „Légy jó!”, így szól a parancsolat. De hogyan legyünk jók, ha minden olyan drága?

Szereplők: Láng Annamária, Harsányi Attila, Varga Zoltán, Szirbik Bernadett, Bodoky Márk, Papp Endre, Feczesin Kristóf, Keresztes Sándor, Molnár Anna, Máhr Ági, Szatmári György, Varga Andrea, Farkas Sándor, Kerekes Valéria. Közreműködik a Miskolci Nemzeti Színház kijelölt zenekara. Díszlet: Cziegler Balázs. Jelmez: Pilinyi Márta. Dramaturg: Ari-Nagy Barbara. Koreográfus: Kozma Attila. Rendezőasszisztens: Pöltz Júlia. Rendező: Béres Attila.