A Gazdagság – Két istent alakít a színpadon Szélyes Ferenc

2018 december 30. vasárnap, 15:23

Január 19-én mutatja be a Soproni Petőfi Színház Arisztophanész A Gazdagság című komédiáját Béres László rendezésében.

Fotó: Soproni Petőfi Színház

Fotó: Soproni Petőfi Színház

Két Istent alakít a színpadon Szélyes Ferenc Jászai-díjas színész Arisztophanész A Gazdagság című komédiájában. Mindkettő csalódottan menekül a darabban. A színművész úgy érzi, sok tanulságot hordoz a mű.

– Plutosz a gazdagság Istene, Penia a szegénység Istennője. Az egyik férfi, a másik nő. Mindkettőt én játszom. Két ragyogó karakterszerep, érdemes sokat foglalkozni velük. A két Isten lejön az égből az emberek közé, de rövidesen csalódottan menekül vissza. Az egyiket elkergetik, a másik kiábrándultan távozik, mondván: “De embereket mégsem látok, és ha itt ember lennék, ismét oly sötét lesz minden, mint az éjszaka” – mondta szerepeiről Szélyes Ferenc.

Az előadásban színpadra lép Ács Tamás, Szőcs Erika, Savanyu Gergely, Papp Attila, Demeter Helga, Marosszéki Tamás, Molnár Anikó, Major Zsolt, Simon Andrea, Horváth Dávid és Kiss Noró. A jelmeztervező Ledenyák Andrea, a díszlettervező Katona Imre, aki a darabot mai színpadra írta, a koreográfus Dávid Péter. Mikó F. László képzőművész 24 maszkot készített a produkcióhoz. A műhöz Papp Gyula zeneszerző írt 17 dalt.