Gyermekklinikát és állatmenhelyet támogat idén a debreceni lakásszínház

2019 január 09. szerda, 9:45

Januárban a Gyermekklinikát támogatják, februárban pedig az állatmenhelyeknek gyűjtenek kutyaeledelt és régi takarókat.

Fotó: Páholy Lakásszínház

Fotó: Páholy Lakásszínház

Az Arany János utcai lakásszínházban a januári programokra gyakorlatilag elkeltek a jegyek (ezeket a produkciókat Scherer Péter és Mucsi Zoltán neve fémjelzi), a február pedig Koltai Róberttel és a Batang felé című darabbal indul.

Február 9-én szintén különleges színházi élményt ígérnek a Páholy látogatóinak. Míg az abszurd humort nálunk Örkény jelenti, az oroszoknál Harmsz. Az ő darabja a Kivettem a fejemből egy gömböt, melyben a Testvérestből is ismert Katona László és Roszik Hella (a Pintér Béla Társulatból) játszanak. A zenés betétdaloknál zongorán Darvas Kristóf kíséri őket.

A lakásszínház háziasszonya és menedzsere, Végh Veronika felidézte, sikeres volt a Karácsonyi ének című előadásuk a Főnix Csarnokban és a hozzá kapcsolódó jótékonysági felhívásuk, a szeretet karácsonyfájának felépítéséhez közel ezer ajándék futott be, s ezzel sok-sok mélyszegénységben élő gyermek ünnepét varázsolták széppé. Ez adta az ötletet, hogy minden hónapban kitűzzenek egy-egy nemes célt, amihez csatlakozhat, akinek van hozzá kedve. Januárban a Gyermekklinikát szeretnék támogatni, februárban pedig az állatmenhelyeknek gyűjtenek kutyaeledelt és régi takarókat.

Forrás: dehir.hu