Bal József rendezésében készül A kék bolygó Nyíregyházán

2019 január 17. csütörtök, 14:19

Elkezdődött A kék bolygó című gyerekelőadás olvasópróbája a Móricz Zsigmond Színházban.

A kék bolygó olvasópróba / Fotó: Móricz Zsigmond Színház

A kék bolygó olvasópróba / Fotó: Móricz Zsigmond Színház

A kék bolygó szigetén, ahol csupa gyerek él, idilli állapotok uralkodnak- aranykori harmónia, szeretet és teljesség. Egy nap azonban űrhajó landol a szigeten, rajta egy bizonyos Hahó Jónapot, a porszívó ügynök. Ezzel véget ér az ártatlanság kora, a mese kis hősei új álmokat és vágyakat tanulnak. Mit is jelent ez? Például „egy cseppnyi fiatalságért” cserébe Hahó megtanít repülni, vagy felszögezi az égre a napot, hogy ne legyen sötét. A csodálatos porszívóügynök mindenre tud megoldást, csak egy a bökkenő: az új vágyaknak ára van. De milyen magas lehet az az ár, amit érdemes kifizetni értük, egyáltalán, a kényelmes élet keltette álmok valóban megérnek mindent?

Andri Snaer Manason műve az első olyan gyerekkönyv, mely elnyerte az Izlandi Irodalmi Díjat. Huszonkét nyelvre fordították le, jelenleg az egyik legnépszerűbb kortárs ifjúsági történet. A fantáziadús mesét, amely ötletesen és játékosan tud beszélni olyan „felnőtt” kérdésekről is, mint a globalizáció vagy az éghajlatváltozás Bal József állítja színpadra.

A kék bolygó olvasópróba / Fotó: Móricz Zsigmond Színház

A kék bolygó olvasópróba / Fotó: Móricz Zsigmond Színház

Játsszák: Fridrik Noémi, Kónya Merlin Renáta, Kosik Anita, Kuthy Patrícia, Forró-Török Tünde, Koroknai Sándor. Díszlettervező: Boldizsár Zsolt. Jelmeztervező: Véber Tímea. Zenei vezető: Nyitrai László. Dramaturg: Madák Zsuzsa. A rendező munkatársa: Vámosi-Belde Judit. Rendező: Bal József. Bemutató: 2019. február 8., péntek 17 óra – Művész Stúdió.