Közös programokat szervez a Kultkikötő és a Kőröshegyi Levendulás

2019 február 04. hétfő, 16:13

A következő nyáron egy minden szempontból különleges helyszínen, meseszép környezetben élvezheti a közönség a Kultkikötő több produkcióját is.

A Kőröshegyi Levendulás és a Balaton part leghosszabb összművészeti fesztiválja között létrejött megállapodás értelmében összesen három alkalommal, 2019. június 6-án és 29-én, valamint 2019. július 20-án a levendulasorok között kialakított ideiglenes játszóhelyen, levendulaillatba burkolózva hallgathatjuk és nézhetjük a természet lágy ölén felcsendülő dallamokat, színházi előadásokat. A szervezők jazz-koncerttel, akusztikus koncertekkel és zenés színházi esttel is készülnek, a konkrét programok hamarosan felkerülnek az érintett szervezetek felületeire.

De nem ez az egyetlen örömteli fejlemény a Kultkikötő háza táján. Az állandó helyszíneken is gőzerővel zajlanak az előkészületek, a nyáron biztosan fellép a Kultkikötőben Dés László és Bródy János, de a tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is visszatér A GRUND – vígszínházi fiúzenekar.

A GRUND - vígszínházi fiúzenekar

A GRUND – vígszínházi fiúzenekar

Mellettük az abszurd humor koronázatlan királyai is helyet kaptak a repertoárban: a L’art pour l’art Társulat Mintha elvágták vol… című produkciója mellett nagy érdeklődésre számítanak a szervezők a Budapest Bár koncerten is, ahol vélhetően ezúttal is fergeteges hangulatot varázsol a színpadra a kitűnő zenészekből és a magyar rockzene kultikus énekeseiből álló koncertzenekar. Akik biztosan nem szeretnének lemaradni a várhatóan nagy érdeklődésre számot tartó produkciókról, a jegy megvásárlása mellett szabadbérletet is válthatnak, amely a tetszőlegesen kiválasztott, balatonföldvári helyszínen megvalósuló színházi előadásokra – és idéntől – a koncertekre is beváltható. (A Kultkikötő Valentin-napi szabadbérlet akciójának részleteiről itt olvasható további információ).

Tordai Teri és Horváth Lili

Tordai Teri és Horváth Lili

De nem kell nyárig várnia azoknak sem, akik már télen megmártóznának a Kultkikötő életérzésben: február 13-án Balatonföldváron a Manna Produkció Nőkből is megárt… című darabját lehet megnézni: Tordai Teri és Horváth Lili két alkalommal játszottak eddig együtt színpadon, de anya-lánya kettősben ebben az előadásban láthatja először őket együtt a közönség. A legkisebbekről sem feledkeztek meg a szervezők: a Kabóca Bábszínház Szirmok című csecsemőszínházi előadását február 18-án Balatonbogláron játsszák.