Vigyázat, csalók! – Bűnmegelőzési előadást tartottak a zalaegerszegi színészek

2019 március 25. hétfő, 15:28

A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház Társulata „Vigyázat, csalók!” címmel tartott bűnmegelőzési témájú előadást Szegeden. A mintegy száz időskorú résztvevőnek játszott darab az áldozattá válás veszélyeit mutatta be humoros, élményszerű formában.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

A színdarabot követően – a Házhoz megyünk országos vagyonvédelmi program feladatmeghatározásával összhangban – a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya aktuális vagyonvédelmi témájú előadást tartott, melynek keretében számos olyan csalási formára hívta fel a figyelmet, amelyet főként nyugdíjas korúak sérelmére követnek el. Kiemelték az úgynevezett „unokázós” csalásokat, melynek lényege, hogy az elkövetők többnyire az éjszakai órákban, unokájuknak vagy egyéb közeli hozzátartozójuknak kiadva magukat hívják fel telefonon az idős embereket és balesetre vagy tartozásra hivatkozva csalnak ki tőlük készpénzt vagy pénzzé tehető értéktárgyakat.

Az előadás végén bűnmegelőzési kvíz játékban vehettek részt a jelenlévők. A helyesen válaszolók értékes ajándékokkal térhettek haza. A program a „Pusztán hatan – Újratöltve”, avagy hat megye rendőrségi összefogása az alföldi külterületen és tanyákon élők biztonságáért pályázat keretén belül valósulhatott meg.

Forrás: police.hu