Véget ért a VI. Bábos Drámaíró Verseny – Ők a díjazottak

2019 március 26. kedd, 10:23

Véget ért vasárnap a VI. Bábos Drámaíró Verseny Békéscsabán. A vetélkedő ezúttal is felejthetetlen élményeket nyújtott a résztvevőknek.
Az idei bábos drámaíró verseny legjobb színésze Balázs Csongor (Békéscsabai Napsugár Bábszínház), a legjobb színésznő pedig Szívós Réka (Kabóca Bábszínház) lett. A legizgalmasabb karakternek ezúttal Biró Gyulát (Békéscsabai Napsugár Bábszínház) választották. A legjobb rendezőnek járó díjat Bereczki Csilla vehette át.

A legjobb előadás a zsűri döntése szerint Turbuly Lilla: Az oroszlánok nem fáznak? (rendezte: Bereczki Csilla) című darabja volt. A legjobb szövegajánlatot 2019-ben Adamik Zsolt adta, közönségdíjas produkciónak pedig Adamik Zsolt: A búhordó új bánata (rendezője: Perényi Balázs) című drámáját választották.

Az eredményhirdetést követően Lenkefi Zoltán igazgató zárta a vetélkedőt. Beszédében köszönetet mondott a csabai társulatnak, a társszervező veszprémi Kabóca Bábszínháznak és a vendégszínészeknek is. Kifejtette, tudja, hogy minden évben nehezet kérnek az íróktól azzal, hogy egy éjszaka alatt alkossanak egy színpadra vihető történetet, mégis egyre inkább bebizonyosodik számára, hogy ez egy jól működő dolog.