Előadások, koncertek, kiállítások és workshopok a Művészeti Egyetemek Találkozóján

2019 április 09. kedd, 8:31

Színházi előadások, koncertek, kiállítások, workshopok és egyetemi börze is várja az érdeklődőket a második alkalommal megrendezendő Művészeti Egyetemek Találkozóján, amelyet április 12. és 14. között tartanak a székesfehérvári Vörösmarty Színházban, valamint a Pelikán Kamaraszínházban.

A tavalyi hat egyetem mellett (Színház- és Filmművészeti Egyetem, Magyar Képzőművészeti Egyetem, MOME, Magyar Táncművészeti Egyetem, Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar, Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem) idén két új intézmény, a Metropolitan Egyetem és a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karának tanulói is csatlakoztak a programhoz – közölték a szervezők az MTI-vel.

Az idei rendezvények között szerepel az egyetemi börze, amelyen a legkülönfélébb művészeti területek iránt érdeklődő, továbbtanulás előtt álló középiskolások találkozhatnak az egyetemistákkal. Mint írják, a színházi előadások, koncertek, kiállítások, workshopok, drámafoglalkozások mind nyitottak a város és vonzáskörzetének lakossága számára is. A drámafoglalkozásokat a Színművészeti Egyetem drámainstruktor osztályának tagjai vezetik.

A rendezvényt Szikora János színházigazgató ötlete alapján hívta életre a két főszervező, Láposi Réka és Nagy Attila József. Részletes program a MET oldalán érhető el.