Bohémélet – Először viszi táncszínpadra az Inversedance Puccini operáját

2019 április 10. szerda, 11:10

Először látható Magyarországon az operairodalom talán legszebb és legtöbbet játszott műve, Giacomo Puccini – Bohémélet című operájának táncszínházi átirata.

Tatabányán, a Jászai Mari Színház Népházban Fodor Zoltán legújabb egész estés produkcióját az Invesedance Társulat táncművészei és meghívott vendégei előadásában láthatja a nagyérdemű április 17-én este, 19 órai kezdettel.

Ahogy azt a táncművész-koreográfustól megszokhattuk, most is kiemelt szerepet kap egy-egy érzelmi állapot kibontása, kiemelése, több aspektusból történő ábrázolása miközben megőrzi a színpadkép minimalista, ám mégis látványos világát. Koreográfiájában keveredik a szürrealista megjelenés a klasszikus, puha elemekkel, Fodor Zoltán jellegzetes szimbólumrendszerével.

Az egy órás produkció törekszik követni az eredeti mű főbb motívumait és vonalvezetését, melyben fontos szerepet tölt be Gergely Attila zeneszerző alkotói tevékenysége is, aki izgalmas zenei átkötéseket és egy-egy tétel hangsúlyosabb átírását készíti az előadáshoz.

A fordulatos és érzelem gazdag produkció budapesti premierjére is szeretettel várjuk a nagyközönséget, várhatóan a Nemzeti Táncszínház színpadán.

Fotók: Csendes Krisztina

Koreográfia: Fodor Zoltán
Koreográfus asszisztens: Balkányi Kitty
Zene: Giacomo Puccini, Gergely Attila
Fényterv: Fejes Ádám

Előadják az Inversedance Társulat táncművészei és vendégei: Bódi Bianka, Dowidat Sára, Ferencz Vivien, Fodor Zoltán, Halász Gábor, Lendvay Zsóka,
Petrőcz Cintia, Stáry Kata,  Zachár Lóránd

A bemutató helyszíne és időpontja: Jászai Mari Színház Népház, Tatabánya, 2019. április 17. 19 óra