A 4. évaddal folytatódik az Egynyári kaland

2019 április 19. péntek, 14:01

Április 27-től indul az Egynyári kaland című sorozat negyedik, egyben utolsó szériája a Duna Televízió műsorán.

A negyedik évad nyolc epizódja a hangsúlyokat a fiatalok közti kapcsolatokra, a szerelemre, a barátságra helyezi – emelte ki Zomborácz Virág rendező a forgatás egyik helyszínén, Balatonföldváron tartott keddi sajtótájékoztatón. A záróévadban ismét fontos szerepet kap a Balaton, de a korábbi északi parti helyszínekkel szemben most a déli parton, Balatonföldváron forgatott a stáb. Zomborácz Virág hangsúlyozta: a negyedik évadban sokkal árnyaltabbak lettek a karakterek. Arra törekedtek, hogy minden szereplőnek legyen szerelmi szála és egy munkával vagy a magánélet más területeivel foglalkozó története.

Egynyári kaland 4. évad / Fotó: Piti Marcell

Egynyári kaland 4. évad / Fotó: Piti Marcell

Az Enikőt alakító Piti Emőke és a Levit játszó Király Dániel számára különleges volt az évad, hiszen nemcsak a vásznon, a magánéletben is egy párt alkotnak, és a sorozatban először álltak együtt a kamerák elé. Az Ákost alakító Fehér Balázs Benő és sorozatbeli karaktere életében is fontos szerepet kap a zene. A civilben doboló színész a sorozatban is egy zenészt játszik, a Lucát megformáló Walters Lilit pedig a déli parti naplementék varázsolták el. A Zsófit alakító Schmidt Sára, aki a kezdetektől forgat a sorozatban arról beszélt: fokozatosan komolyodik a történet és a karakterek is. Ezt bizonyítja a Rubóczki Márkó által játszott Bence figurája is, aki belekóstol a munka világába és elkezdi építeni jövőjét.

Egynyári kaland 4. évad / Fotó: Piti Marcell

Egynyári kaland 4. évad / Fotó: Piti Marcell

Holovits Huba, Balatonföldvár polgármestere a sajtótájékoztatón kiemelte: a forgatással kapcsolatban csak pozitív visszajelzés érkezett hozzá a település lakóitól, hogy végre ismét van egy olyan produkció, amely népszerűsíti a 2300 lakosú kisvárost. Mint mondta, a tavaly 120 éves városuk sohasem a tömegturizmussal, sokkal inkább a minőségi kikapcsolódási lehetőségekkel tűnt ki, a Kultkikötő szabadtéri színpadja például évente mintegy ötvenezer főt vonz Balatonföldvárra.

Egynyári kaland 4. évad / Fotó: Piti Marcell

Egynyári kaland 4. évad / Fotó: Piti Marcell

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, valamint a Megafilm Service közös produkciója, az Egynyári kaland című sorozat nyolc epizódból álló negyedik, egyben utolsó, záró szériája április 27-től heti rendszerességgel, szombat esténként 19.30-tól lesz látható a Duna Televízión. A negyedik évad története az előző befejezéséhez képest egy év elteltével folytatódik, a fő helyszínek váltakozva a Balaton, valamint a főváros lesznek. Az epizódokban arra is választ kapnak a nézők, hogy a korábbi évadokból ismert párok – Zsófi és Bence, Luca és Ákos, Enikő és Levi, valamint Gábor és Boglárka – együtt tudnak-e maradni.

Forrás: MTI, Színház.org