1 hónap alatt 6 városban vendégeskednek a FÜGE előadásai

2019 május 01. szerda, 15:47

A május a FÜGE Produkció számára a vidéki vendégjátékokról is szól.
Több meghívásnak is eleget téve, egy hónap alatt 6 város közönsége is találkozhat a népszerű, több díjjal is jutalmazott Füge előadásokkal.

9 produkció 13 alkalommal mutatkozik be Komárom, Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs közönsége előtt.

A FÜGE produkciói rendszerint aktuális társadalmi témákat, közéleti problematikákat érintenek és dolgoznak fel: ilyen az Egyasszony, Szülői értekezlet, Bebújós, azonban a szórakoztatást is szem előtt tartva olyan előadások is színesítik a repertoár sorát, mint a Garázsbanda, az Első kétszáz évem vagy A csemegepultos naplója.

Mely előadások indulnak vendégségbe?

CSÁÓ – STEFANOVICS ANGÉLA KÖRBERAJZOLJA MAGÁT

 1. május 2. 20.00, Komárom, Monostori erőd, Kazamata terem

„Stefanovics Angéla az utolsó működő magyar vulkán: kicsi, de annál veszélyesebb. Az elmúlt három év alatt számtalan krétát elhasználtunk ahhoz, hogy körberajzolja magát, de még mindig nem értünk a végére, mert végtelen.” Kárpáti Péter, rendező

Az előadásról bővebben

A VEZÉR

 1. május 7. 19.30, Szeged, Régi zsinagóga

Pass Andrea ezúttal egy klasszikushoz, Alfred de Musset Lorenzaccio című drámájához nyúlt, hogy ezen keresztül tegyen fel kérdéseket, nem csak középiskolásoknak, a hatalom mibenlétéről, túlkapásairól, a demokrácia fogalmáról.

Az előadásról bővebben

GÓLYAKALIFA

 1. május 8. 19.00, Miskolci Nemzeti Színház
 2. május 20. 15.00 és 19.00, Szeged, Régi zsinagóga

A Gólyakalifa, kettéhasadt monodráma Babits Mihály A gólyakalifa című regénye alapján, a IV. TITÁNium Színházi Projekt keretein belül valósult meg. Papp Endre előadásában álom és valóság keveredik. A vérfrissítésen átesett darabban megtartják az alakok társadalmi helyzetét, a dramaturgiai szerkezetet.

Az előadásról bővebben

GARÁZSBANDA

 1. május 13. és 14. 19.00, Debrecen – Páholy Lakásszínház

Amikor az ember még kamasz, és van haja, egyértelmű, hogy rockzenekart alapít. Cél a világhírnév és a csajozás. Azonban rögös út vezet az összefújkált garázsajtóktól, a hírhedt tehetségkutatókon keresztül a nagyszínpadokig. Főszereplőinknek vajon sikerül?

Az előadásról bővebben

EGYASSZONY

 1. május 14. 19.00, Budapest, Klebersberg Kultúrkúria

Tenki Réka előadásában az Egyasszony igaz történet az élet fájdalmas titkairól, amelyekről nem szokás beszélni. Tragikus és egyben felemelő példázat, amelynek különlegessége, hogy bár a rettenetet beszéli el, mégis rendíthetetlen életöröm sugárzik belőle.

Az előadásról bővebben

ELSŐ KÉTSZÁZ ÉVEM

 1. május 17. 19.30, Miskolci Nemzeti Színház
 2. május 28. 19.00, Pécsi Kulturális Központ

Szabó Zoltán színész ötletére és szereplésével Királyhegyi Pál: Első kétszáz évem című könyvéből Bánki Gergely rendezett monodrámát. A darab a humorista életét követi végig a XX. század teljes őrületében az örök optimista hangvételével.

Az előadásról bővebben

SZÜLŐI ÉRTEKEZLET

 1. május 27. 19.00, Budapest, Fischer Iván Lakásszínház

Vajon miért fog el bennünket a rettegés, ha felnőtt fejjel megint be kell ülnünk az iskolapadba?

Lehetséges-e a valódi reform ott, ahol a fejekben nem változott meg semmi?

Hol van a határ felnőtt és gyerek között?

Az előadásról bővebben

BEBÚJÓS

 1. május 28. 19.00, Pécsi Nemzeti Színház

Pass Andrea második Staféta-nyertes rendezésében az első ránézésre álom óvodának tűnő közösségben a féltő szülők hirtelen egy titokzatos gyerekjáték után kezdenek el nyomozni.

Az előadásról bővebben

A CSEMEGEPULTOS NAPLÓJA

 1. május 30., Pécsi Kulturális Központ

Több mint 150-szer lépett már színpadra Ötvös András kolbászok, májasok, kolozsvárik társaságában A csemegepultos naplójában, amelyet Gerlóczy Márton regényéből Göttinger Pál rendezett. Az előadás nyomokban cinizmust, életuntságot, kalandvágyat tartalmaz. Zajlik az élet.

Az előadásról bővebben