Alföldi Róbert a Figaro házasságát rendezi Budaörsön

2019 május 07. kedd, 7:47

Nyolc bemutatóval készül a Budaörsi Latinovits Színház a következő évadban, folytatódnak ifjúsági és nyugdíjas programjaik és ismét lesz a műsorban két családi valamint két kicsiknek szóló premier is.

Fotó: Borovi Dániel

Fotó: Borovi Dániel

Szeptember végén Szép Ernő Kávécsarnok / Május című műveit Koltai Róbert főszereplésével, a Gózon Gyula Kamaraszínházzal koprodukcióban viszik műsorra Kovács Kristóf rendezésében. Októberben először a Városi Ifjúsági klubban tartanak bemutatót – Beck Andrea A titoktündér című, óvodásoknak és kisiskolásoknak íródott darabját Kuthy Ágnes rendezésében, a kecskeméti Ciróka Bábszínházzal koprodukcióban -, majd a nagyszínpadon a családok számára Lakner Artúr Édes mostoháját Szemán Béla rendezésében, Lőkös Ildikó dramaturg közreműködésével. A hónap legvégén pedig megtartják a színház történetének első osztálytermi bemutatóját, Holger Schober Apa, anya, fiú, lány című darabját Berzsenyi Bellaagh Ádám rendezi, az előadást kiemelt színházi nevelési program kíséri.

Decemberben Kurt Weill és Bertolt Brecht Koldusoperája kerül műsorra Fehér Balázs Benő rendezésében – Bicska Maxi szerepében Brasch Bencével -, februárban pedig ismét elsősorban az általános iskolás korosztályhoz szólva Tengely Gábor rendezésében Lewis Carroll Alíz Csodaországban című klasszikus meséjének kortárs családi bemutatóját láthatjuk. Márciusban a szezon második saját, óvodásokat és kisiskolásokat célzó bemutatójára, a Kolozsi Angéla által írt és rendezett Kozmosz-szösz premierjére kerül sor. Áprilisban Beaumarchais-től a Figaro házasságát rendezi Alföldi Róbert a teátrumban.

Az ország két kiváló gyerekszínházából az új évadban is hívnak vendégelőadásokat Budaörsre: a veszprémi Kabóca Bábszínházból A kiskakas gyémántfélkrajcárját, az egri Harlekin Bábszínházból pedig a Diótörőt és a Pom Pom meséit.

Folytatódik a Szellemidézés című, a közelmúlt színházi világával foglalkozó vetítős-beszélgetős kávéházi sorozat a Majorban. Továbbviszik a színházi nevelési programot is, sőt, felnőttek számára is szerveződnek előadásokat kísérő események, nyáron pedig napközis tábor várja a kicsiket.

Még idén is tartanak egy bemutatót a Latinovits Színházban: 2019. május 17-én Enn Vetemaa Vacsora öt személyre című darabját Böröndi Bence rendezésében Páder Petra, Lengyel Benjámin e.h., Spolarics Andrea, Ilyés Róbert és Chován Gábor szereplésével mutatják be a budaörsi PostArt közösségi térben.

Forrás: Fidelio