Miénk a színpad! – 5 iskola 9 színjátszó csoportja a Csokonai színpadán

2019 május 19. vasárnap, 15:10

Az elmúlt években számos középiskolás, a színház iránt érdeklődő diák lépett fel a teátrum nagyszínpadán, így a program népszerűsége miatt a Csokonai Színház most már önálló projektként ad lehetőséget arra, hogy a klasszikus színházi műfajok mellett akár kisfilmek, performace-ok készítésével vagy táncprodukciókban is bemutassák színpadi tudásukat a fiatalok.

Miénk a színpad

Fotó: dehir.hu

Az idei feladat az volt, hogy a Szívlapát című kötet kortárs verseire fókuszálva készítsenek a diákok egy produkciót maximum 15 perc időtartamban. A felhívásra ebben az évben 9 csoport jelentkezett: három az Ady-gimnáziumból, egy-egy pedig a Tóth Árpád Gimnáziumból, a Kós Károly Művészeti Szakgimnáziumból, az Abigél Többcélú Intézményből, a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumából, a Csokonai Gimnáziumból valamint a Bólyai János Általános Iskolából.

A Miénk a színpad nem verseny, inkább egyfajta tapasztalatcsere: a látott produkcióikat ugyanis a színház szakemberei (Gemza Melinda, a Csokonai Ifjúsági Program vezetője, Madák Zsuzsanna színházi alkotó és Janka Barnabás színművész) elemzik majd a felkészítő drámatanárokkal és a diákokkal közösen.

A május 25-i, 18 órakor kezdődő eseményen a részvétel ingyenes.

Forrás: dehir.hu