Levendulamezővel, régi és új helyszínekkel vár a Kultkikötő

2019 május 23. csütörtök, 10:01

Kulturális és gasztronómiai szempontból egyaránt unikális programmal indítja a nyarat a Kultkikötő.

Kőröshegyi Levendulás

Kőröshegyi Levendulás

Június 1-jén a Tompos Kátya trió invitálja misztikus utazásra a közönséget, melynek tagjai egy levendulamező kellős közepén élvezhetik a csillagfényes szabadtérben felcsendülő dallamokat. A limitált lehetőségre érdemes időben lecsapni, mert a nyáron mindössze három koncertet (a Tompos Kátya Trió mellett egy Bereczki Zoltán Akusztik koncertet és egy Náray Erika koncertet) terveznek a Kőröshegyi Levendulás területére, amelyet a szervezők ezeken az alkalmakon különleges fényekkel és dekorációval, valamint finom borokkal varázsolnak még hangulatosabbá.

Tompos Kátya / Fotó: Takács Attila

Tompos Kátya / Fotó: Takács Attila

A Kultkikötő levendulával fűszerezett, „special edition” koncertjei mellett, természetesen a megszokott helyszíneken is – Balatonföldváron, Balatonbogláron, Balatonfenyvesen és Badacsonyban a FrissTeraszon – egész nyáron át várja a közönséget. „A központi, földvári szabadtéri helyszín megújul, de mivel úgy döntöttünk, hogy a munkálatokat az idei évadunkat követően indítjuk el, a megszokott helyszínen (8623 Balatonföldvár, Bajor Gizi sétány 1.), és a régi ‘bútorzattal’ várjuk a közönséget. Költözik viszont a boglári helyszín – nem is akárhova, hanem a Parti sétányra. A Művelődési Ház udvara helyett idén a Teniszcsarnok ad majd otthont az ott megvalósuló produkcióknak” – közölte Nagy Viktor, a Kultkikötő alapító igazgatója.

S.Ö:R.

S.Ö.R.

A gyerekprogramok már júniusban elindulnak, míg a 2019-es évad hivatalosan a S.Ö.R. – Shakespeare Összes Rövidítve című produkcióval startol: Balatonföldváron, július 12-én Gáspár András, Kálid Artúr és Kálloy Molnár Péter ezúttal a Balaton-part közönségének rekeszizmait is próbára teszi, és ahogy már több mint 600 alkalommal, ezúttal is megkísérli a lehetetlent és megpróbálja eljátszani Shakespeare összes művét 2 óra alatt! De a folyamatosan bővülő programkínálatban megtalálható többek között Boggie koncert, Bródy János Ráadás koncertje, de a tavalyi nagy sikerre való tekintettel A GRUND – vígszínházi fiúzenekar is visszatér a Kultkikötőbe.

A GRUND

A GRUND

A zenei programok mellett számos színházi produkcióval készülnek a szervezők: többek között a Kecskeméti Katona József Színház, a Veszprémi Petőfi Színház és az Orlai Produkció előadása is „kiköt” majd egy-egy estére a szabadtéri játszóhelyeken. De a komolyabb hangvételű előadások között a könnyed szórakozást kedvelő közönséget sem hagyja unatkozni az idén 14. alkalommal útjára indított kulturális programsorozat. Ezen a nyáron – a teljesség igénye nélkül – a L’art pour L’art Társulat, Mogács Dániel, Vida Péter és Aranyosi Péter, valamint Hajdu Steve gondoskodik a felhőtlen kikapcsolódásról.

Szintén az idei évad újdonsága, hogy a közönség a hagyományos jegytípus mellett, 10 000 Ft értékű mecénás jegy vásárlásával is támogathatja a Kultkikötő működését. A programokkal és a jegyvásárlással kapcsolatos további információ a www.kultkikikoto.hu oldalon.