Gazdára találtak Pécsen a Nézőgép és a Színészgép díjak

2019 május 26. vasárnap, 12:50

Az évad utolsó nagyszínházi bemutatója előtt a Nézőgép, a bemutató után pedig a Színészgép és Színészgépnő díjakat adták át a Pécsi Nemzeti Színházban.

Fotó: Pécsi Nemzeti Színház

A Pécsi Nemzeti Színházban hagyományosan minden évben átadják a Nézőgép díjat annak a nézőnek, aki az évadban a legtöbb alkalommal látogatta a színház előadásait. A 2018/2019-es évadban a Nézőgép díjat Nagy Szávics Zsuzsanna vehette át. A díj mellé egy Dolgozói kártyát kapott a színháztól, amellyel a következő évadban 50% kedvezménnyel látogathatja az előadásokat.

Fotó: Pécsi Nemzeti Színház

Az évad utolsó nagyszínházi premierje, a Játék a kastélyban bemutatója után a Nézőtéri Szalonban kerültek átadásra a Színészgép és a Színészgépnő díjak, amelyeket az adott évadban legtöbb alkalommal színpadra álló férfi és női színművészek kapnak. A 2018/2019-es évad Színészgépnője Stubendek Katalin lett, aki 177 előadást játszott az évad során, a Színészgép pedig Józsa Richárd, aki 149 előadással érdemelte ki a díjat.

Fotó: Pécsi Nemzeti Színház

Mindkét színművész volt már a korábbi években is Színészgép ill. Színészgépnő díjas. Stubendek Katalin a díj kiegészítéseként egy hosszú hétvégét tölthet el az ország valamelyik szállodájában a Danubius Hotels jóvoltából, Józsa Richárd pedig egy Vylyan borválogatást vihetett haza.