Forradalmi mámor, politikai intrikák – Fiatal alkotókkal készül a Petőfi-játék Szentendrén

2019 június 04. kedd, 7:00

Nincs Szentendrei Teátrum színi növendékek, fiatal pályakezdők, rendezők, alkotók nélkül.

A FRISS programsorozat részeként augusztus 9-én mutatják be a Városháza udvarán a Petőfi-játékot Gáspár András rendezésében.

Petőfi-játék – próba / Fotó: Görgényi Gábor

Az alkotók ajánlója:

Éjfél, street workout pálya. Egy fiatal csapat gyűlt össze, hogy kedvenc játékukat játsszák: a bátorságpróbát. Aznap az egyikük vállalt feladata, hogy átélje Petőfi Sándor utolsó három évének eseményeit. Mi újat lehet Petőfiről mondani? Zászlólengetés és huszárcsákó nem lesz, de kinyitjuk a titkos besúgói aktákat, megmutatjuk a költőzseni elhallgatott és fölvállalt szerelmeit, a rajongott barát elpártolását, s az utat, amely a halálba vezetett. Nem lóháton, karddal a kezében, hanem gyalog, fegyvertelenül nézett szembe végzetével. Ismerd meg végre, ahogyan a versében kérte. Elég bátor vagy hozzá?

Petőfi-játék – próba / Fotó: Görgényi Gábor

A történet során fiatal csapat próbálja megfejteni a szenvedély, a forradalmi mámor, a politikai intrikák, csalódás és üldöztetés, sírig tartó szerelem és önfeláldozás indítékait és mozgatórugóit Petőfi Sándor utolsó három évének eseményein keresztül.

Petőfi-játék – próba / Fotó: Görgényi Gábor

Nincs Szentendrei Teátrum színi növendékek, fiatal pályakezdők, rendezők, alkotók nélkül: ötven évvel ezelőtt akkori színi növendékek ötlete és lelkesedése is kellett ahhoz, hogy létrejöjjön a Szentendrei Teátrum. Szentendre mindig is imádta a fiatal tehetségeket. Ma is így van. Erre alapozta a Szentendrei Teátrum 2017-ben új programsorozatát FRISS címmel. Idén is számos előadásunk lesz a FRISS keretei között, ilyen például a Petőfi-játék is.

Petőfi-játék – próba / Fotó: Görgényi Gábor

Szereplők: Hunyadi Máté, Staub Viktória e.h., Pásztor Ádám/ Bittner Dániel, Bankó Bence, Budai Márton, Nádas Gábor/Pásztor Ádám, Horváth Csenge e.h., Habóczki Máté, Kazári András, Vadász Kriszta e.h., Fodor Boglárka, Gáspár Bianka a.n.

Petőfi-játék – próba / Fotó: Görgényi Gábor

Szövegköny, zene, dalszövegek: Balázs Ágnes. Zenei vezető, hangszerelő: Galambos Zoltán. Díszlet- és jelmeztervező: Herman Anett és Pajor Patrícia. Koreográfus: Farkas Amáta. Street workout edző: Koczka Gábor. Produkciós vezető: Schőn Edina. Producer: Ridzi Gábor. Rendezőasszisztens: Csernai Mihály e.h. Rendező: Gáspár András.

Petőfi-játék – próba / Fotó: Görgényi Gábor

Bemutató: augusztus 9.
Esőnap: augusztus 10.
Az előadás hossza: 150 perc (egy szünettel)
Jegyár: 3500 Ft, diákjegy 1750 Ft (igazolvány felmutatásával)