A Nagyerdei Stadionba is beköltözik a Csokonai Színház

2019 június 06. csütörtök, 16:58

A debreceni Csokonai Színház főépületének felújítása alatt a Nagyerdei Stadionban is lesznek színházi előadások.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Komolay Szabolcs kulturális alpolgármester tájékoztatása szerint a több mint 150 éves Kossuth utcai nagyszínház felújítása 2020 januárban megkezdődik, ezért a következő évad második felétől ideiglenes játszóhelyeken lesznek a színházi előadások. Továbbra is működik majd a jelenleg kamaraszínházként funkcionáló Víg mozi, új helyszín lesz a Debreceni Művelődési Központ (DMK) Pódium terme, az egyetem agrárcampusán lévő színházterem, illetve – egyedülálló módon – a Nagyerdei Stadion két területe, a Hall és a mostani sajtóterem – ismertette az alpolgármester.

A felújított Csokonai Színházban 2022-ben lesznek ismét előadások, a belvárosi Latinovits színház 2021 végére készül el, ennek ellenére a stadioni játszóhelyekkel hosszabb távon számolnak, ott később is rendszeresen tartanak majd színházi rendezvényeket, bemutatókat – jelezte Komolay Szabolcs.

Gemza Péter, a Csokonai Színház igazgatója a költözésekkel járó nehézségek ellenére a lehetőségek évadának nevezte a 2019-20-as színházi évadot, amelyre megújították arculati elemeit, logóját. A Kossuth utcai nagyszínházi épületben kezdődő és januártól az új játszóhelyeken folytatódó évadban 280 előadást terveznek, és 80 ezer nézőre számítanak – mondta a dirketor megjegyezve, hogy nyolc előadás műsoron marad a mostani évadból, miközben 14 új darabot visznek színre, köztük három ősbemutatót láthat majd a közönség.

Az évad szeptember 8-án a hagyományos évadnyitó gálával kezdődik, az első bemutató – a Közel-távol című táncprodukció – pedig szeptember 20-án kerül színre – tette hozzá Gemza Péter, aki elmondta azt is, hogy öten válnak meg a társulattól, ahová az új évadra hat fiatal színész érkezik.

Forrás: MTI, Színház.org