23 perc – Monodrámában játszik Járó Zsuzsa

2019 június 13. csütörtök, 10:03

Július 18-án a Kultkikötő Földvári Kamaraszínpadán, Balatonföldváron mutatja be az Orlai Produkció Dennis Kelly 23 perc című monodrámáját Járó Zsuzsával. 

Egy szerelem története. Egy karrier története. Egy család története. Egy anya története. Dennis Kelly darabja egyszerre humoros és szívbemarkoló, magával ragadó és elgondolkodtató.


Szereplője, akit Járó Zsuzsa kelt életre kemény, céltudatos nő, aki komoly munka és némi szerencse árán jutott el a sikerig – és akivel megtörtént az elképzelhetetlen.


A 23 perc nem csak egy különleges nő történetét meséli el, hanem egy fontos társadalmi jelenségre is felhívja a figyelmet: sokkal magasabb a családon belüli erőszakos cselekmények száma, mint képzelnénk.

“Egy monodráma ívének a megszületése nem olyan, mint egy többszereplős darabé, ez sokáig az előadó fejében él csak. Rengeteg instrukciót adok a próbákon, de ezek eredménye nem mindig látszódik azonnal. Aztán egyszer csak összeáll, és kitör valami elképesztő erővel. Ehhez persze kell a megfelelő előadó. Amikor először olvastam a darabot, egyértelmű volt, hogy ez Járó Zsuzsa lesz a 23 percnél” – mesélte Keszég László a próbán.

“Egyáltalán nem vágytam rá, ez idáig nem igazán foglalkoztatott ez a műfaj. Orlai Tibor producer vetette fel az ötletet, nekem pedig megtetszett a lehetőség, mert izgatott egy ilyen komoly megmérettetés. A 23 perc című monodrámát Dennis Kelly angol szerző írta, és Londonban óriási sikerrel mutatták be. Az előadást Keszég László rendezi, a premiert pedig nyáron tartjuk. Számomra ez is egy új kihívás, ami egészen másfajta koncentrációt igényel, mint az eddigi munkáim” – nyilatkozta egy korábbi interjúban Járó Zsuzsa.

A darab ősbemutatóját a londoni Royal Court Theatre-ben tartották 2018-ban, most pedig Fabacsovics Lili fordításában lesz látható Magyarországon.

Jegyek már elérhetőek a 23 perc október 3-i, 4-i és 5-i előadásaira is:
http://juranyihaz.hu/bemutato-23-perc/

23 perc – monodráma

Járó Zsuzsa előadásában

Fordította: Fabacsovics Lili
Dramaturg: Enyedi Éva
Látvány: Cziegler Balázs és Sinkovics Judit
Zenei szerkesztő: Zságer-Varga Ákos
Plakát: Csáfordi László
Rendező munkatársa: Egyed Móni

Rendező: Keszég László /// Producer: Orlai Tibor

Az előadás a MASZK Egyesület (Szeged), az Orlai Produkciós Iroda és a FÜGE együttműködésében jött létre.