Blaskó Péter, Bánsági Ildikó és Bodrogi Gyula is fellép a Városházi Estéken

2019 június 17. hétfő, 17:05

Több mint két hónapos nyári programsorozat Békéscsabán. Csaknem száz rendezvényt tartanak az augusztus 26-ig tartó Csabai Nyár program keretében, a rendezvénysorozat június 21-én kezdődik Békéscsabán.

A Városháza, a Békéscsabai Jókai Színház és a Csabagyöngye Kulturális Központ együttműködésével megvalósuló rendezvénysorozaton színházi előadásokkal, rock-, jazz-, blues- és komolyzenei koncertekkel, néptáncbemutatókkal, irodalmi estekkel várják az érdeklődőket. A bemutatók öt helyszínen lesznek: a Városháza udvarán, a kulturális központban, illetve annak az Élővíz-csatorna oldalában épített stégjén, a főtéren és a Jókai színház melletti Ibsen-házban.

Fotó: Békéscsabai Jókai Színház

A több mint két hónapos rendezvénysorozat a Városházi Estékkel indul. Seregi Zoltán, a Jókai Színház igazgatója elmondta, hogy 15 produkcióval, kilenc nagyszínpadi előadással, három mesedarabbal és három irodalmi esttel várják az érdeklődőket. Kiemelte: az idei esték programkínálata gazdagabb, mint a tavalyi, mert a költségekhez hozzájárult az Emberi Erőforrások Minisztériuma is.

A direktor bejelentette, hogy az idén először sikerült megnyerni közreműködőként a Nemzeti Színházat, amelynek társulata – mások mellett Blaskó Péter, Bánsági Ildikó és Bodrogi Gyula – Goldoni Házasság Palermóban című darabját játssza a programsorozat nyitórendezvényeként, június 21-én.

Kiemelte, hogy a most zárult évadban mutatta be a társulat Móricz Zsigmond Nem élhetek muzsikaszó nélkül című vígjátékát, amelyet július 13-án láthat a közönség. Szólt még a A varázslatos musical című produkcióról is, amelyet a Jókai Színház művészei mutatnak be június 30-án, kiegészülve több sztárvendéggel, így például Koós Rékával és Kocsis Dénessel.

A rendezvénysorozat Főtéri Nyár címmel folytatódik a Csabagyöngye Kulturális Központ szervezésében. Az augusztus 26-ig programokat a blues keretezi, hiszen július 18-án a Jumping Matt And His Combo, Pribojszki Mátyás zenekara nyitja, míg augusztus 19-én Little G Weevil zárja. A nyár folyamán még fellép Békéscsabán többek közt a Bohemian Betyars és a Bye Alex és a Slepp is. Augusztus 20-án este fél tíztől Zséda nagykoncertjére várják az ünneplőket a főtéren. A Csabai Nyár egyik utolsó nagykoncertjére augusztus 25-én szintén a főtéren kerül sor, amikor a Békés Megyei Szimfonikusok koncertjére várják az érdeklődőket.

Forrás: MTI, Színház.org