Átadták a Cukordíjakat a szegedi ZUG Színházban

2019 június 17. hétfő, 13:46

A szegedi ZUG Színház és Művészeti Tetthely a Homo Ludens Project: HUMÁNIA című színházi előadásának bemutatójával zárta évadát, a közönséget jutalmazó Cukordíjak is átadásra kerültek.

Homo Ludens Project: HUMÁNIA / Fotó: Kovács Gyula András

A szegedi Homo Ludens Project függetlenszínházi alkotóközösségének állandó alkotótere és befogadóhelye, a ZUG Színház és Művészeti Tetthely az ide évben a második alkalommal adta át a Cukordíjat. A nézőket jutalmazó elismerés a hagyományos színházi évadzáró díjaknak a játékosan átértelmezett változata, a színház és az alkotóközösség tagjai helyett a nézőknek adják át a díjat egész éves figyelmükért és szeretetükért.

A 2018/2019-es évadban Cukordíjban részesültek:
Izsó Katalin – Leginteraktívabb pedagógus
Liszkai Tamás – Leghűségesebb pályakövető
Csíkos Szonja – A jövő színházának Titániája
Szabó Kitti – Legodaadóbb önkéntes

A Cukordíj átadása / Fotó: Kovács Gyula András

A ZUG Színház és Művészeti Tetthely 2018/2019-es évadját az Őrülj meg, Örülj meg szlogennel indította el, ahol a társművészetekkel való egyensúlyozás és a színházi határátlépések népszerűsítése volt a cél.

Ezen az úton végig haladva a kultúrák közti párbeszéd kérdését is érintő A csillagok szíve crossover előadástól kezdve, a közösségi játékra buzdító Önspirál című performnaszon át, az Ágenssel közösen létrehozott Én-mesék című hazugjátékon keresztül az alkotóközösség az évad végére eljutott a társadalmi szerepvállalás témaköréhez a HUMÁNIA című új bemutatójával.

Homo Ludens Project: HUMÁNIA / Fotó: Kovács Gyula András

A ZUG teltházas vendégelőadásokkal is megörvendeztette a nézőket, többek között a Nézőművészeti Kft – A fajok eredete című előadásával, Markó Valentyik Anna – Anyajegy című felnőtteknek szóló bábszínházi előadásával, Fehér Ferenc IMÁGÓ című mono-táncával és az Eszterházy Péter – Csokonai Lili: Tizenhét hattyúk alapján készült, Nagy Petra által rendezett és előadott Bársonytafota címet viselő előadásával.

Bár a ZUG a nyári időszakban nem mutat be előadásokat, teret kínál azoknak, akik programot, ötletet akarnak megvalósítani, illetve művészeti alkotást létrehozni. Emelett a Homo Ludens Project alkotóközössége sem pihen a nyáron. A Csillagok szíve című előadását a Hello Ugar! fesztivál közönségének mutatja be, a HUMÁNIA workshopot a Bánkitó Fesztiválra viszi el és a HUMÁNIA című előadása is megtekinthető lesz Szegeden, a THEALTER fesztiválon.