Évadzáró a Jászai Mari Színházban – Pilnay Sára és Figeczky Bence az évad színésze

2019 június 17. hétfő, 10:03

Megtartotta évadzáró társulati ülését a Jászai Mari Színház. A hagyományoknak megfelelően átadásra kerültek az évad művészi teljesítményeit elismerni szándékozó díjak is.

Fotó: Prokl Violetta/Jászai Mari Színház

A közönség szavazatai alapján az évad legjobb előadása Vajda Katalin zenés komédiája, az Anconai szerelmesek lett Megyeri Zoltán rendezésében, az évad legjobb színésznőjének járó díjat Pilnay Sára, az évad legjobb színészének járó díjat pedig Figeczky Bence vehette át. A társulat szavazatai alapján Pilnay Sárának az évad legjobb női alakításáért, Figeczky Bencének pedig az évad legjobb férfi alakításáért járó Jászai Gyűrű-díjat adták át.

Pilnay Sára az idei évadban öt új bemutatónkban volt látható: a Vadászjelenetek Alsó-Bajorországban című előadásunkban ő volt Paula, a Macbeth-ben az egyik vészlényt alakította, az Anconai szerelmesek Luciájaként is láthatta a közönség és szerepelt a Švejk és A kutya különös esete az éjszakában című előadásokban is.

Figeczky Bence új tagként csatlakozott a Jászai Mari Színházhoz az idei évadban. Az első jászais szerepe a Macbeth-ben volt, ahol többek között vészlényként láthatta a közönség, majd Lucreziót alakította az Anconai szerelmesekben, Az üvegcipőben Császár Pált, végül pedig A kutya különös esete az éjszakában főszereplője, az Asperger-szindrómás Christopher volt.