Ladányi Andrea is rendez a Vaskakas Bábszínházban

2019 június 17. hétfő, 15:15

A Vaskakas Bábszínház a 2019/2020-as évadban háromféle bérlettel, öt új bemutatóval, számos befogadott előadással és egy rendhagyó beszélgetéssorozattal várja nézőit.

Fotó: Vaskakas Bábszínház

Az évad elején mindjárt premierdömping várható a győri bábszínházban: október 5-én a Kossuth-díjas Tandori Dezső Medvék minden mennyiségben című kötete alapján készülő előadást mutatják be a legkisebbeknek, vagyis a 3 év alatti korosztálynak Markó Róbert rendezésében, majd október 6-án az ugyancsak Kossuth-díjas Csukás István mesefüzére alapján készülő Pom Pom meséit láthatja először a közönség, utóbbi előadás rendezője a színház igazgatója, Kocsis Rozi.

December 1-je a Lackfi János József Attila-díjas költő, író Paradicsomleves betűtésztával című kötetéből készülő zenés revü bemutatója – a gyerekek kedvenc ételeit bemutató, nagytermi revüprodukció zeneszerzője Rab Viki, rendező-koreográfusa Fejes Kitty.

Fotó: Vaskakas Bábszínház

Ugyancsak a nagyteremben mutatja be a Vaskakas a Vuk című zenés előadást. Fekete István regényét Gimesi Dóra írja színpadra, a produkció látványtervezője Boráros Szilárd, zeneszerzője Borlai Gergő, koreográfusa Ladányi Andrea, rendezője Markó Róbert. Az évadot a H. munkacímű produkció zárja 2020 májusában, Ladányi Andrea rendezésében.

Továbbra is folytatja együttműködését a Vaskakas és az Orlai Produkciós Iroda: havonta egy orlais előadás várja a nézőket Győrben, valamint több független színházi előadás is színesíti majd a bábszínház ifjúsági és felnőtt közönségnek szóló repertoárját.

Fotó: Vaskakas Bábszínház

Újdonság, hogy Szemere Katalin újságíró és Góg Angéla food designer közös sorozata, a Presszó a Vaskakasban talál második otthonára: 2019 szeptemberétől havonta egy alkalommal Vaskakas Presszóba várják az érdeklődőket, neves, Győrhöz valamilyen módon kötődő vendégek részvételével. Az első félévi Vaskakas Presszók tervezett vendégei: Udvaros Dorottya színésznő, Boldizsár Ildikó pszichológus, etnográfus, meseterapeuta és Várszegi Asztrik bencés szerzetes, emeritus pannonhalmi főapát.

Természetesen a Vaskakas következő évadát is a Győrkőcfesztivál zárja, melyet immár 13. alkalommal rendeznek meg, július első hétvégjén, Győr teljes belvárosában, csaknem ötvenezer látogatóval.