Gáspár Tibor: “A nagyszerű társulat átsegített a nehéz időszakon”

2019 június 18. kedd, 7:47

Bár eddigi nem rövid pályája során sok színházban megfordult, alapvetően hűséges típusú színésznek tartja magát. Gáspár Tibort a boon.hu kérdezte.

A boon.hu cikkéből:

“Nagyon nehéz, de igazán csodálatos évadon van túl a társulat. Jómagam tulajdonképpen két évadot dolgoztam végig megállás nélkül, mert tavaly nyáron végig filmet forgattam. Ennek is betudható, hogy elég fáradtan indultam neki ősszel a színházi munkának. A nagyszerű társulat, a segítőkész kollégák azonban átsegítettek a nehéz időszakon. Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen jót tudtam kihozni ebből az évadból. Nagyon remélem, hogy az idei nyár már sokkal több pihenési lehetőséget ad” – mesélte Gáspár Tibor.

Gáspár Tibor / Fotó: Szkárossy Zsuzsa

A művész elmondta, bár eddigi nem rövid pályája során sok színházban megfordult, alapvetően hűséges típusú színésznek tartja magát. “A színművészeti főiskola elvégzése után, 1980-ban például rögtön itt kezdtem, Miskolcon, ahol eltöltöttem nyolc szép esztendőt. Most is már a hetediken vagyok túl ugyanebben a színházban, viszont közben azért sokfelé megfordultam. Tizenöt évet Békéscsabán, kilencet Nyíregyházán éltem és alkottam. A váltásaim sokszor igazgatók vagy művészeti vezetők változása miatt következtek be. Nagyon boldog vagyok, hogy ennek a társulatnak lehetek a tagja immár 62 évesen és remélem, hogy ameddig bírom, ebben a kiváló környezetben játszhatok. Rendre olyan kihívások elé állítanak engem, amely igazi örömet okoz és kielégíti abbéli vágyamat, hogy én ezen a pályán létezni szeressek, létezni akarjak. Mindenkor figyelem magam, és a környezetemben is vannak olyan szakmabeliek – például a testvérem –, akiknek a véleményére nagyon sokat adok, így megvan a megfelelő kontroll a tevékenységem felett” – mondta a miskolci teátrum színésze.

Gáspár Tibor az interjúban azt is elárulta, mit vár az idei nyártól: “A nyarak az elmúlt években forgatással teltek. Ami persze örömteli, mert igazán megszerettem a filmezést. De időnként szükségem van arra, hogy – úgymond – mindent eldobjak, és csak magammal és a szeretteimmel foglalkozzak. Ami azt jelenti, hogy ülök a békéscsabai kertemben és nézem a galambjaimat, vagy szerelem az autómat vagy füvet nyírok, tehát csupa olyan dolgot, aminek semmi köze a szakmához. Nyaralni nem szoktam, a testvéremhez persze gyakran járok a Balatonra, de az is csak egy-két nap. Azért kell a szabadság, hogy újratöltődjek, és ősztől frissen tekinthessek a munkára. Talán az idén nyáron ez megadatik. Én ezt várom ettől a nyártól.”

A teljes interjú itt olvasható.