Véget ért a Család évada a Bartókban – Dunaveczki Éva kapta a Teátrista-díjat

2019 június 18. kedd, 10:00

Megtartotta évadzáró társulati ülését a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza. Ezúttal a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház Terminál című dísz­előadásával tettek pontot a színházi évad végére.

Őze Áron igazgató értékelte a Család évadát, köszönetet mondva az önkormányzatnak a biztonságért, hogy nyugodtan álmodhatnak egy színházat. Az évadban 184 előadást tartottak, amiből 43 volt befogadott, 141 saját produkció és 18 alkalommal játszottak a telephelyen kívül. A Család évadában 10 bemutatót tartottak, a következőben, a Mosoly évadában ezt kettővel megtoldják majd.

Fotó: Zsedrovtis Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Átadták a kiemelkedően teljesítő munkatársaknak a Bartók díjait is. A Bartók ajánlásával a Zsöllye-tulajdonosok döntenek a Teátrista-díj odaítéléséről. Ezt az egész évadban nyújtott magas művészi teljesítményért a színház társulati tagjai vagy vendégművészei kaphatják. Idén a díjat Dunaveczki Éva táncművész vehette át.

A Társulati díjat a tagozatok tagjai titkos szavazással döntik el. Páros évben a prózai tagozat tagjai döntenek egy, magas művészi teljesítményt nyújtó színművészt díjazva. Páratlan évben a Bartók Táncszínház művészei döntenek egy táncművész díjazásáról. A díjat az idei évadban Simon Gergő táncművész vehette át.

A Kulissza-díj minden évben a színház összes dolgozójának szavazata alapján egy, nem művész munkakörben dolgozó háttér-szakembert díjaz. A díjat az a kiemelkedő munkát végző kolléga kaphatja meg, aki kreativitásával, színházszeretetével, jó kommunikációs készségével, magas színvonalon képes a munkavégzésre. Az idei évadban ezt a díjat Palkó Anna súgó, asszisztens vehette át.

A Bartók-díjat minden évben a színház vezetőségének szavazata alapján egy, nem művész munkakörben dolgozó háttér-szakembert díjaz. A Bartók díjat az a kiemelkedő munkát végző kolléga kaphatja meg, aki kreativitásával, színház szeretetével, jó kommunikációs készségével, magas színvonalon képes a munkavégzésre. A díjat az idei évadban Szendreyné Dani Melinda gazdasági vezető vehette át Őze Áron igazgatótól az évadzárón.

Forrás: duol.hu