“Meg kell mozdítanom magam” – Búcsúzik Szombathelytől Kiss Mari

2019 július 07. vasárnap, 7:13

Elköszön a szombathelyi Weöres Sándor Színháztól az egyik alapítója, Kiss Mari. A színésznő több mint 10 év után hagyja el a várost és a társulatot.

A www.savariaforum.hu interjújából:

“Nem volt könnyű döntés. Hosszú, álmatlan éjszakáim voltak. Nagyon szeretem a hivatásomat, úgy gondolom, alkalmas is vagyok erre a pályára. Komoly üresjárataim voltak ebben az évben. És ez engem nem tett boldoggá. A színész akkor színész, ha dolgozik, Ha nem dogozik, semminek érzi magát. Úgy éreztem, ez erős jel afelé, hogy meg kell mozdulnom. Nincs bennem semmi negatív érzés, a színház működik, remek kollégáim vannak. Elbűvölő a város. Óriási szeretetet kapok. A tenyerén hordoz Szombathely. Most meg, hogy tudják, elmegyek, megállítanak a városban, megsimogatnak. Valaki elsírta magát. Így nekem is nagyon nehéz” – számolt be Kiss Mari Szenkovits Péternek.

Kiss Mari / Fotó: Stekovics Gáspár

A színésznő arról is beszélt, hogy sohasem futamodott meg a nehézségek elől. “Mielőtt Szombathelyre jöttem, Budapesten főszerepeket játszottam, sikerem volt, szerettek. De annyira vágytam mást, drámát is játszani, találkozni azokkal a rendezőkkel, akikkel itt dolgozhattam, amiért örökké hálás leszek a Weöres Sándor Színháznak. (…) Én a csodát kaptam meg itt. Soha nem felejtem el, amikor a születésnapomra begördült a színpadra egy torta, a nézők fölálltak. Felejthetetlen pillanat volt. Mindent megért, hogy itt lehettem. Mindennek ellenére mégis úgy éreztem ebben a tizenegyedik évben, hogy vagy most, vagy soha! Meg kell mozdítanom, emelnem önmagamat” – árulta el Kiss Mari.

Arról, hogy mi vár rá a jövőben, elmondta, a nyáron Alföldi Róberttel  kezdte el próbálni a Baby Jane-t a budapesti Hatszín Teátrumban. “A legjobb pillanatban nyújtotta a kezét. Nem azért megyek el, mert hívott, éppen fordítva történt. (…) De Szombathelyen mindenki tudja, ha bármikor szükség lesz rám, s hívnak, azonnal jövök” – szögezte le Kiss Mari.

A teljes interjút itt olvashatják.