László Boldizsár: “Szeged a második otthonom lett minden tekintetben”

2019 július 11. csütörtök, 7:47

A Szegedi Szabadtéri Játékok idei operaprodukciója, az Aida tenor főszerepét énekli a Dóm téren. László Boldizsárt a Revizor Online kérdezte.

A Revizor Online cikkéből:

“Nekem Radames románcával csupán egyetlenegy problémám volt. Az, hogy huszonéves koromban önszorgalomból megtanultam, így most egy nagyon kezdetleges torokállást kellett ördögűzés-szerűen kiűzni magamból. Pál Tamás karnagy úrral mostanra sikerült egy különleges verziót kidolgoznunk. A szerep egyébként összességében semmivel sem nehezebb, mint akár A trubadúr Manricója, vagy az Ernani címszerepe” – mondta László Boldizsár.

László Boldizsár / Fotó: Pályi Zsófia

Az énekes szerint a Dóm téri Aida különleges lesz olyan tekintetben, hogy Kesselyák Gergely rendező elvitte a cselekményt egy letűnt világba, Atlantisz csodálatos legendájának közegébe. “Ettől függetlenül a darabtól elvárható látványos képek meglesznek, sőt a modern technika segítségével ki is bővítik a látványt. Hat nap alatt letettük az alapokat és azt hiszem, számomra büszkén vállalható debütálásnak ígérkezik ez a produkció” – tette hozzá.

“Szeged a második otthonom lett minden tekintetben, ezért nagyon boldoggá tesz az a tény, hogy négy éve folyamatosan jelen lehetek a legnagyobb magyar szabadtéri színház operaprodukcióiban. A Szegedi Szabadtéri Játékok vezetésének erőn felüli vállalkozása ez a mostani nagyszabású produkció, mivel a támogatási rendszer változása nehéz körülményeket teremtett. Remélem, felismerik magasabb döntési szinteken, hogy ez az intézmény is jogosult azokra a kiemelt támogatásokra, amiket más színház is megkapott” – hangsúlyozta László Boldizsár.

A teljes interjú itt olvasható.