Szegfű-vonulás – Flashmob a TranzDanz vezetésével az Ördögkatlanban

2019 július 25. csütörtök, 6:46

Sok-sok táncos segít majd nekünk, hogy megtanuljuk testünkkel „jelelni” az évszakokat, és így, egy közös katlantánccal körbekígyózzuk Nagyharsányt, ismerős és ismeretlen, ügyes és ügyetlen, kicsi és nagy, gyerek és felnőtt, helyi lakos és idegen, művész és nem művész… És mindannyian azt mondjuk: ősz-tél-tavasz-nyár. Élet.

Gyertek, legyünk sokan, és mondjuk azt: ezek vagyunk mi. Csak mi vagyunk ezek!

A videóban a TranzDanz táncosait láthatjátok. Ők fogják betanítani minden résztvevőnek a Szegfű-vonulás mozdulatait. Csak semmi pánik, nem lesz ennyire bonyolult! Nem kell hozzá semmilyen előképzettség, ehhez nem kell semmi, csak te magad, hogy jelen légy, részese légy.

Miről is van szó?

Pina Bausch 1982-es Szegfűk című előadásának egyik jelenete Wim Wenders Pina című filmje nyomán vált világszerte ismertté, ez az úgynevezett Season March, amelyben a táncosok libasorban lépegetve követik egymást, miközben az évszakokra utaló jelnyelvi gesztusokat ismételnek.

A Pina Bausch Alapítvány néhány éve mozgalmat indított, melynek keretében a Szegfűk említett részletének az eltáncolására és videófelvételen való rögzítésére buzdít.

Az Ördögkatlan (Kiss Móni és Bérczes László) kezdeményezésére, a TranzDanz (Kovács Gerzson Péter) szervezésében és irányításával megvalósuló Szegfű-vonulás nem elégszik meg az amúgy világszerte számtalan alkalommal megvalósított Season March reprodukálásával (http://www.pinabausch.org/en/projects/the-nelken-line).

Egy új egységgel kiegészítve kívánja azt sajáttá, egyedivé tenni, amely tétel megelőzi majd az emblematikus eredetit.

A projekt megvalósításához várják az Ördögkatlan közönségét, akiket az akció napján az Ördögkatlan tánc-produkcióinak szereplői fognak megtanítani az akció mozdulataira.

A Szegfű-vonulás zenei kíséretét egy mobiltelefonra letölthető applikáció segítségével maguk a szereplők és a kísérő önkéntesek fogják biztosítani, amely applikáció egyben a projektre való jelentkezés eszközéül is szolgál majd. De applikáció nélkül is menjetek nyugodtan, nem feltétel! 

Menetrend:

2019. július 31. szerda

15.10 találkozó a nagyharsányi templom előtt

15.45-ig betanulás

16.00 Szegfű-vonulás: indulás az Árokpart Bár elől a focipálya felé