KissPista Nagyharsányban is Csütörtököt mond

2019 július 28. vasárnap, 10:02

Mottó: Viccelődés nélkül is le lehet élni egy életet, de bizony mondom néktek, nem érdemes. A Csiky Gergely Színház kellékesének történetei az Ördögkatlanon is megelevenednek.

Helyszín: Nagyharsány, Narancsliget
Időpont: 2019. augusztus 1., csütörtök, 21:00–22:30

KissPista ajánlója:

DRÁGA GYEREKEIM!

A színház nem játék, mondja ezt nektek Kisspista, a kaposvári színház kellékese. Tavaly augusztusban Földváron kezdtem vesszőfutásomat, s idén a Katlanban mondok tizedszer Csütörtököt nektek.

30 évnyi Csikys munkálkodásom alatt, rengeteg színészt szolgáltam. Mert a kellékezés biza, alázat és szolgálat. Ha elég szemfüles vagy, óhatatlanul ragad rád valami. S ha legelébb ügyesen kopogtatod gondolataidat a gépbe, aztán képes vagy vénségedre szöveget tanulni, és 3 hónapnyi kínlódás után bátran megmutatod, mi született, akkor azt is elmondhatod magadról, tehetséges kellékesből szabad művésszé váltál. Mert téged nem hajtott a premier időpontja. Majd ha készen állok, válaszoltam tavaly sokaknak, akik kérdeztek, mikor mutatod meg, Pisti? Rengeteg színházi sztorimba csempésztem egy kis ezt meg azt. Mert a lényeg mindig a részletekben rejlik.

Tisztelt közönség! Ha elég bátor vagy, állok elébed. És mondom, mondom a magamét.

De ha nekem nem hisztek, álljon itt egy levél Parti Nagy Lajostól.

Drága Pisti,
nagy-nagy gratula és köszönet, egészen különleges, fölemelő este volt, épp a lazasága, a ráérőssége tette különlegessé, unikálissá, hogy úgy mondjam. Akár blog színháznak is mondhatnám ezt a másfél órát, aminek kerete a színház, formája szerzői est, a műfaja pedig: Kisspisti. Szóval le a kalappal az elszánás, a bátorság és a teljesítmény előtt, el nem tudom képzelni, hogy ezt ne játszd tovább, ahol csak lehet, evvel az utánozhatatlan komoly clown-kedéllyel, a mindig változó részletekkel.
Szép volt, meggyőző, nagyon örülök, hogy ott lehettünk.
Sokszor ölel híved