Először rendezik meg a Rengeteg Színház tábort és fesztivált Szovátán

2019 augusztus 02. péntek, 15:26

Augusztus 4. és 19. között első alkalommal rendezi meg az esztergomi Babits Mihály Kamaraszínház a Rengeteg Színház tábort és fesztivált a szovátai Sándor János villában.

Jelenetek egy házasságból

A Babits Mihály Kamaraszínház közleménye:

Színházunk és a Babits Mihály Színházi és Kulturális Egyesület által szervezett rendezvénysorozat a nyári időszakban kíván határokon átívelő kulturális közösséget teremteni Erdély és Esztergom között. Az ötlet Esztergom város kulturális pezsgésében született, egy az Egyesült Államokból Székelyföldre hazatelepülő lelkes régi nemesi família támogatásával, akik a helyszínnel támogatják a rendezvény létrejöttét.

Sörgyári capriccio

A színházi tábor augusztus 4-én kezdődik kolozsvári színművész hallgatók és pályakezdő alkotók részvételével. A tábor célja egy helyspecifikus előadás létrehozása Játék a villában címmel, Kaj Ádám rendezésében. A színházi táborral párhuzamosan délutánonként a helyi fiatalok – köztük a Szent József Gyermekotthon lakói – vehetnénk részt színjátszó foglalkozáson. A foglalkozásokon született jelenetet, ill. az ősbemutatót augusztus 17-én 20 órától tartjuk a villában és a hozzá tartozó kertben.

Jónás könyve

A rendezvénysorozat másik pillére, a Rengeteg Színház Fesztivál augusztus 10-én startol el, és augusztus 17-én, az alkotó- és diáktábor bemutatóival zárul. A fesztivál első három napján kertmozival (Meseautó; Macskafogó; Csinibaba) várjuk az érdeklődőket, augusztus 13. és 16. között pedig színházunk előadásait (Hruscsov pincére voltam; Jelenetek egy házasságból; Jónás könyve, Török Sophie előadásban; Sörgyári capriccio) láthatja a szovátai közönség.

Hruscsov pincére voltam

A Rengeteg Színház Szováta és Esztergom városok támogatásával valósul meg. A rendezvénysorozat fővédnökei: Fülöp László Zsolt, Szováta polgármestere és Bánhidy László, Esztergom alpolgármestere. A tábor szakmai védnöke Bodolay Géza DLA Jászai-díjas, érdemes művész rendező, az OSZMI igazgatója.

A programokról, valamint a különleges helyszínről további információ a www.rengeteg.com oldalon olvasható.