Kiírták a pályázatot a Veszprémi Petőfi Színház vezetésére

2019 augusztus 14. szerda, 13:39

Augusztus végéig kell benyújtani a Veszprémi Petőfi Színház igazgatói munkakörére kiírt pályázatot.


A Veszprémi Petőfi Színház igazgatójának megbízatása 2020. január 31-én jár le. A felhívás július 19-én jelent meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján, a pályázatot a közzétételtől számított harminc munkanapon belül kell benyújtani Veszprém polgármestere részére.

A munkaviszony öt év határozott időtartamra jön létre, 2020. február 1-jétől 2025. január 31-ig. A vezetőnek szakirányú felsőfokú végzettséggel, vagy jogász vagy közgazdász szakképzettséggel, legalább ötéves szakmai, valamint hároméves előadóművészeti szervezetben szerzett vezetői gyakorlattal kell rendelkeznie.

Az igazgató a színház egyszemélyi felelős vezetőjeként biztosítja az intézmény rendeltetésszerű működését, a színházszakmai tevékenység feltételeit, felelős az intézmény pénzügyi egyensúlyáért, az ésszerű és takarékos gazdálkodásért, megbízatása idejére szóló perspektivikus művészeti és társulatfejlesztési tervet készít.

A pályázót a benyújtási határidőt követő 30 napon belül szakmai bizottság hallgatja meg, majd a képviselő-testület a szakmai bizottság ülését követően az első közgyűlésen dönt a munkakör betöltéséről.

A Színház.org korábbi interjújában Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes és Oberfrank Pál direktor úgy nyilatkozott, folytatnák a munkát. “Úgy jöttem a városba, hogy az egész életem idehoztam Veszprémbe, mindent alárendeltem annak, hogy igazgató lettem. Közben az élet úgy hozta, hogy éppen egy rekonstrukció előtt állunk és Európa Kulturális Fővárosa lettünk. Annyi szakmailag előremutató és a veszprémi közönség által is szeretett folyamat indult el a színházunkban, hogy vétek lenne a közösen bejárt ívet megszakítani és az előttünk álló lehetőségeknek gátat szabni, hiszen felelősséget vállaltam a társulat fejlődéséért” – mondta Oberfrank Pál.

“Lokálpatriótának érzem magam, rendkívül fontos számomra a városom, szerintem Veszprém a világ közepe. A szüleimtől örökölt mentalitás és a neveltetésem miatt is, ha valamin dolgozom, azt szívvel-lélekkel teszem. Mindig az a cél vezérelt, hogy Veszprém kulturális élete a legjobb legyen. Ha ehhez hozzájárulhatok a magam területén, akkor már megérte az elmúlt időszak munkája. Miután nap, mint nap új kihívásokkal nézünk szembe, ennek a folyamatnak soha nincs vége” – fejtette ki Kellerné Egresi Zsuzsanna.