“Szerencsére Miskolcon sem kímélnek” – Harsányi Attila válaszolt

2019 augusztus 16. péntek, 7:31

11 éve tagja a Miskolci Nemzeti Színház társulatának, dolgozik Aradon és azt mondja: az operett és Kassák jól kiegészítik egymást. Harsányi Attilát a kultura.hu kérdezte.

A kultura.hu cikkéből:

“Általában négyezer a vérnyomásom, nem is értem, hogy bírja a szívem. Szerintem ez adottság, bár nyilván a színház fokozza. Olykor már elviselhetetlen a helyzet. Időnként összeesem, a magas vérnyomás miatt néhány napra befektetnek a kórházba, kedves ápolónők viselik gondomat, tulajdonképpen nagyon szeretek ott lenni, mert végre pihenhetek” – mesélte Harsányi Attila.

Harsányi Attila / Fotó: hegyvidek.hu

A színész elmondta, azért vállal ennyit, mert nem érzi, hogy spórolnia kellene az erejével, egyelőre bírja. “Ebben az évadban kicsit összesűrűsödtek a dolgok, sok, fizikailag és mentálisan megterhelő munkában volt részem; Miskolcon sem kímélnek, szerencsére” – tette hozzá.

A színész szerint Miskolcon összeállt egy remek társulat, eltűnt az emberekből az egyénieskedés. “Nemcsak az érdekel minket, hogy a saját szerepünkben kiválóak legyünk, hanem hogy az előadás a lehető legjobb legyen. Megfogtunk egy szekeret és toljuk egy irányba. Erre ékes példa a Kivilágos kivirradtig, a Kabaré, A velencei kalmár. Magasztosan hangzik, de mégis ez a lényeg: eltűnik az ego, és egy ügyet szolgálunk” – hangsúlyozta a miskolci teátrum művésze.

“A főpróbahét pokol, aztán a premier a legmélye, de három-négy előadás elteltével ez a feszültség kimegy belőlem, és nem is értem, korábban min rágódtam ennyit. Ez megy harminc éve. Van egy elképzelésem arról, hogy egy karaktert milyen minőségben szeretnék megcsinálni, és ez ritkán sikerül. Ettől bolondulok meg. Unom a színészetem, a gesztusaim, a hangsúlyokat, és mindig valami mást, újat keresek, hogy izgalmasabb legyen. El kéne menni cickányvadásznak!” – mondta Harsánnyi Attila.

A teljes interjú ide kattintva olvasható.