Kuthy Patrícia volt a Bencs Villa vendége

2019 augusztus 17. szombat, 12:37

Gyermekkorában zoológus és bárénekes is akart lenni, előbbi mégsem lett, mert bár imádja az állatokat, a bogaraktól fél. Most két macskájuk van, imád lovagolni, és megvalósult bakancslistájának egyik pontja, a fókapuszi is.

A Többszemközt beszélgetős esteken Kováts Dénes élő interjúi részesei lehetnek az érdeklődők, melyek során a házigazda a Móricz Zsigmond Színház művészeit faggatja életükről és munkásságukról.

Kuthy Patrícia / Fotó: Móricz Zsigmond Színház

Augusztus 6-án kiderült, hogy a tánc, a zene, az éneklés nagyon fontos Patrícia számára. Mesélt egyetemi éveiről, szerepeiről és a hozzájuk kötődő élményeiről, Görögország-imádatáról és arról is, hogy a színpadon több férje volt már, de a legviharosabb házasságai Rák Zoltánnal köttettek, bizonyíték erre a Rózsák háborúja és a Balfácánt vacsorára! című előadások. Megtudtuk azt is, hogy szeret kreatív alkotásokat létrehozni, utazni, és örömmel ismerteti meg a színészmesterséget a középiskolásokkal.

„Annyira jó a fiatalokkal foglalkozni és nézni, hogyan változnak, fejlődnek, miként nyílnak meg! Nagy öröm, ha eljutunk odáig, hogy egy-egy jelenetet, vizsgát meg tudnak csinálni, és évről évre egyre jobbak. Csoda! Olyan energiákat tudnak adni, hogy az valami hihetetlen!” – lelkesedett a színésznő.

Kedvencekről – a macskákat kivéve – nem nagyon akart mesélni, mondván, nem szeretné, ha kihagyna valakit. A színésztársak között sokan vannak, akikkel szívesen szerepel egy színpadon, a rendezők közül – az említett okok miatt – csak Ivo Krobotot emelte ki. Szerepálmokat babonából sem említett, bár megjegyezte, a korábbiak közül már több valóra vált. Kedvenc szerepeit hosszan sorolta, utált szerepről nem nyilatkozott…

Kuthy Patrícia nagyon szeret(ett) szinkronizálni, és a filmszerepek sem állnak távol tőle. Bár a Madáchban rendszeresen játszhat vendégként, az ő igazi terepe és otthona a Móricz Zsigmond Színház. Fontosnak tartja a társulathoz tartozást.

A sínház örökös tagjával, Bárány Frigyessel együtt vallja: úgy is érhet számos új impulzus egy színészt, ha helyben marad, hiszen rendezőkkel, újonnan érkező kollégákkal vagy vendégművészekkel együtt munkálkodva mindig tanulhat valamit.

moriczszinhaz.hu