Blablabla – Szabadtéri Képmás-est a Halász-kastélyban

2019 augusztus 23. péntek, 14:15

A kápolnásnyéki Halász-kastélyban szabadtéri esttel zárja a Képmás a nyári vakációt augusztus 23-án 20 órakor. Az est címe: Blablabla – a kapcsolat megszakadt.

Az alkotók ajánlója:

Pörgetjük az oldalakat, csetelünk, posztolunk, lájkolunk, folyamatosan kommunikálunk és kapcsolatban vagyunk. Legalábbis online. És közben mi történik a kinti, fizikai világban és az emberben legbelül? Van kapcsolat?

A Blablabla egy táncnovella. Irodalmi hasonlattal élve egyfajta örkényi egyperces; olyan görbe tükör, amely megmutatja korunk emberének kommunikációs zavarait. A humorba csomagolt, ámde elgondolkodtató táncmű lényegében egy szatirikus kortárs balett. Nevessünk magunkon! Szórakozzunk a problémáinkon, a viszonyaink bonyolultságán! És végül egyszerűsítsük le őket.

Szakértő vendégeink Kozma-Vízkeleti Dániel szakpszichológus, valamint Csáky-Pallavicini Zsófia klinikai szakpszichológus és családterapeuta. A beszélgetést Szám Kati, a Képmás főszerkesztője vezeti. A beszélgetés előtt a Székesfehérvári Balett Színház BLA-BLA-BLA… című előadását láthatják (15 perc)

Táncolják: Cristina Porres Mormeneo, Dusana Heráková, Liszkai Zsófia, Fernando Gabriel Luis Luis.

Koreográfus: Egerházi Attila. Zene: W. A. Mozart, J. S. Bach, F. Chopin. Koreográfus asszisztens: Cristina Porres Mormeneo. Jelmezterv: Szelei Mónika. Fényterv: Egerházi Attila. Próbavezető balettmester: Cristina Porres Mormeneo.