Börcsök Enikő és Rátóti Zoltán is rendez Veszprémben

2019 augusztus 28. szerda, 7:20

Megtartotta évadnyitó társulati ülését a Veszprémi Petőfi Színház, a teátrum tagjai magyar és határon túli településeken is játszottak a nyáron.

Oberfrank Pál, a színház igazgatója a hétfői társulati ülésen hangsúlyozta: tartalmas nyáron van túl a testület, amely Szarvason, Egerben, Nyíregyházán, Tihanyban, Balatonföldváron és Budapesten is fellépett az elmúlt hónapokban. Emellett Erdélyben is játszottak, valamint Balatonalmádiban a Kerényi Imre által elindított vörösberényi programokat is folytatták. Itt tizenkét előadást mutattak be és két nyolcnapos tábort is rendeztek fiataloknak – emelte ki az igazgató.

Oberfrank Pál azt is elmondta: négy új tag szerződött Veszprémbe, Varga Szilvia, Dér Mária, Cservenák Vilmos és Hunyadi Máté is a Petőfi Színház társulatában játszik mostantól.
    
A fenntartó képviseletében Brányi Mária veszprémi alpolgármester sikeresnek ítélte meg az elmúlt évadot és a nyári szezont is. Hozzátette: a vártnál lassabb ütemben halad a színházépület rekonstrukciójának előkészítése, de a tervezési munkák a nyári időszakban is folytak.
    
Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője köszönetet mondott a társulatnak Veszprém és a környék kulturális életében végzett munkájukért. Az ember leggyakrabban csak a színészeket látja, de komoly csapatmunka áll egy-egy előadás mögött, melyben nagy szerepe van egy hangosítónak, egy díszlettervezőnek, egy öltöztetőnek vagy egy karbantartónak is – emelte ki.
   
 A Petőfi Színház a 2019/20-as évadban öt nagyszínházi bemutatóval várja a közönséget. Huszka Jenő és Szilágyi László Mária főhadnagy című operettjét Seregi Zoltán, Gyurkovics Tibor Nagyvizit című vígjátékát Rátóti Zoltán, Patrick Sheane Duncan Csendszimfónia című zenés élettörténetét Somogyi Szilárd, Móricz Zsigmond Pillangó című szerelmi idilljét Börcsök Enikő, Ivan Menchell Sírpiknik című komédiáját pedig Szilágyi Tibor rendezi.
    
A Latinovits-Bujtor Játékszínben William Goldman Tortúra című pszichothrillerét, Carly Wijs Mi és ők című drámáját, Rob Becker Caveman – az ősember című stand up comedy-jét, Murray Schisgal Szerelem, óh! című vígjátékát és Alessandro Baricco Novecento című drámáját valamint bérleten kívül Szűcs Nelli Fedák Sárit megidéző önálló estjét valamint egy Trianonról szóló előadást állítanak színpadra.
    
A gyermek- és ifjúsági előadások közt Hedry Mária Spenót Panna és Pille Tamás Hetedhét varázslat című mesejátékai, a Bon-bon matiné zenei beavató programjai, Janikovszky Éva Égigérő fű című vígjátéka, illetve a Kabóca Bábszínházzal koprodukcióban készülő Shakespeare-klasszikus Rómeó és Júlia szerepel majd.