A Warrenné mestersége próbáival kezdődött meg az évad Egerben

2019 augusztus 29. csütörtök, 16:01

Megkezdődött a harminckettedik évad a Gárdonyi Géza Színházban, műfaji sokszínűség jellemzi az idei kínálatot is. Ennek jegyében nyitotta meg az évadot Blaskó Balázs igazgató. Tizenegy bemutatót, köztük operettet, krimit, bohózatot, dal- és táncjátékot, mesedarabokat kínál az új évad.

Fotó: Gál Gábor


A Nagyszínpad első premierje Bernard Shaw: Warrenné mestersége című színműve lesz, ennek próbái már elkezdődtek. Az ilyenkor szokásos bérletvásárláshoz képest nagyobb az érdeklődés, az ifjúsági bérletek eladása a tanév kezdetekor indul.

Fotó: Gál Gábor

Számos meghívásnak is eleget tesz a színház. Komárnóba viszik a Lenkey tábornok című történelmi drámát, az Újszínházba és Nagyváradra a Liliomfit; a Nemzeti Színházban játsszák Shaw: Warrenné mestersége című szatirikus társadalmi drámáját. Tavasszal pedig a tervek szerint erdélyi turnéra utaznak: Nagyváradon, Székelyudvarhelyen, Gyergyószentmiklóson és Csíkszeredán vendégszerepel a társulat.

Fotó: Gál Gábor

Blaskó Balázs teátrumigazgató kifejtette, régóta tervezett színházvezetői modell valósult meg azzal, hogy munkáját művészeti vezető segítheti Kiss József személyében, aki 12 éven át töltötte be ezt a posztot a Szolnoki Szigligeti Színházban. Örömmel számolt be róla, hogy augusztus 20-án két művészüket is díjazták: Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át Tóth Karolina táncművész, Nagy András pedig polgármesteri elismerésben részesült. A Magyar Teátrumi Fesztiválokon nyújtott magas színvonalú művészi teljesítményéért idén Szarvas Város Képviselőtestületének díját a Gárdonyi Géza Színház kapta meg.

Fotó: Gál Gábor

A társulat régi-új tagjai: Csathó Norbert és Kós Mátyás, akik már játszottak az egri társulatban. Topolánszky Tamás, a GGTánc Eger vezetője bejelentette: a tánctagozat három taggal bővült: Plita Márk, Gioele Del Santo és Martina Tizzi szerződött Egerbe.