Idén már bérletet is vehetünk a Székesfehérvári Balett Színház előadásaira

2019 szeptember 01. vasárnap, 13:15

Négy bemutatót tervez az új évadban a Székesfehérvári Balett Színház, amely műsoron tartja tavalyi darabjait is – közölte az intézmény igazgatója.

Fotó: Székesfehérvári Balett Színház

Egerházi Attila elmondta azt is, hogy a tavaly alapított intézményhez új táncosok és gyakornokok szerződtek, így a következő szezont már tizenhárom táncossal és hét gyakornokkal indítják. Az első bemutató október 16-án lesz a Vörösmarty Színházban, ahol Homokrajzok címmel három egyfelvonásos kortárs balettet láthatnak majd a nézők. 2020 januárjában a Vendégségben Kafkánál című táncdrámát mutatják be, májusban érkezik az Aladdin című, gyerekeknek szóló mesebalett, míg júniusban tervezik bemutatni az Idegenek című táncdrámát, amelyet a Trianon-évforduló alkalmából visznek színpadra.

Műsoron maradnak az előző évad produkciói: a Diótörő című családi balett, valamint a Rómeó és Júlia című táncdráma mellett továbbra is láthatóak lesznek az egyfelvonásos táncetűdök, a Blablabla, a Zárt függönyök, a Csókok, a Bolero, az Aquarell szivárvány és a Naplemente.

A direktor örömmel állapította meg, hogy a tavalyi alapítást követően nem volt nehéz a város művészeti életébe integrálódniuk, mivel nagyon befogadó közegbe érkeztek. A fehérvári közönség szeretetét folyamatosan érezték, ez a nézőszám emelkedésén is mérhető volt – tette hozzá. Mindezt megerősítette Brájer Éva alpolgármester is, aki elmondta, hogy a társulat több mint húsz tavalyi előadását több mint hatezer néző látta. Úgy vélte, helyes döntés volt a balett-társulat megalapítása.

Idén már bérletet is lehet vásárolni a balettelőadásokra. A négy bérlet két korosztálynak szól: a 7-12 éveseknek szóló Hattyú és Varázsló bérletekkel a Diótörő és az Aladdin tekinthető meg, az ennél idősebbek és a felnőttek Premiere Balett és Allegro bérletei a Homokrajzok, a Vendégségben Kafkánál és a Rómeó és Júlia előadásokat tartalmazzák.

Forrás: MTI, Színház.org