Kilenc előadással készül az új évadra a Mesebolt Bábszínház

2019 szeptember 01. vasárnap, 12:46

A repertoárban klasszikus és magyar népmesék, valamint kortárs szerzők műveinek színpadi adaptációi is megjelennek.

Fotó: Mesebolt Bábszínház

A bábszínház számára fontos, hogy az életkori sajátosságokhoz igazodó előadásaival a “pöttöm korosztálytól” kezdve a felnőttekig minden generációt megszólítson – mondta az MTI-nek Kovács Géza, a bábszínház igazgatója.

Az első bemutató szeptember 15-én lesz, Michael Ende Lenka és a tündér című előadás próbái már elkezdődtek, az óvodásoknak és kisiskolásoknak szánt előadást Rumi Zsófia rendezésében állítják színpadra. Az Árpád-házi királyok történeteit feldolgozó sorozat III. Béla és Szent László uralkodását bemutató két osztálytermi színházi előadással folytatódik szeptemberben.

Ugyancsak az ősz első hónapjában láthatja a közönség Kovács Bálint előadásában Peter Bichsel és Szabó Borbála Én vagyok én, te vagy te című előadást. Októberben Galuska László Pál A háromágú tölgyfa tündére című bábszínházi előadást tűzik műsorra.

A novemberi bemutató, a Sven Nordquist svéd író műve nyomán készült Pettson és Findusz című produkció az igazgató szerint “slágerelőadás ígéretét mutatja”, a bábjátékot az óvodásoknak és a kisiskolásoknak ajánlják. Februárban Lázár Ervin Gyere haza, Mikkamakka című meséjének színpadi változatát mutatják be Szenteczki Zita rendezésében. Márciusban Tamkó Sirató Károly verseire épülő előadást állítanak színpadra.

Fotó: Mesebolt Bábszínház

Tavasszal nagyon szép, “problémákat meg nem kerülő”, a gyermekbántalmazásról szóló elődadás készül az áldozatsegítő központtal együttműködve – közölte Kovács Géza, hozzátéve, hogy a Lili és a bátorság című előadást drámapedagógiai foglalkozás kíséri, amelyhez pszichológusok nyújtanak szakmai segítséget.

Kitért arra is, hogy a pöttöm színházi előadássorozat A kíváncsi kiscsikó című bábjáték bemutatójával folytatódik: a 2011-ben nagy sikerrel játszott előadást új szereplőkkel, H. Nagy Katalin rendezésében mutatják be következő évben. A pöttöm színházi előadással valamennyi szombathelyi bölcsődébe ellátogatnak, emellett a repertoáron lévő bábjátékokat vidéki tájelőadásokon is bemutatják.

A Mesebolt Bábszínház igazgatója beszámolt arról is, hogy a nyár elején nagy sikerrel játszott, Oscar Wilde műve alapján bábszínpadra írt A boldog herceg című előadás a színikritikusok javaslata alapján bekerült az első három legjobb ifjúsági gyermekelőadás közé.

Forrás: MTI, Színház.org