“Hazaköltözik” a kaposvári színház – 9 új társulati tagot köszöntenek

2019 szeptember 04. szerda, 8:06

Voith Ági, Szalma Tamás, Mészáros Tibor, Krajcsi Nikolett, Hüse Csaba, Maizác Stefánia, Török Sára, Mucsi Kristóf és Törő Gergely Zsolt a társulat új tagjai.

Elindult a Csiky Gergely Színház díszévada, 2019. szeptember 2-án dr. Fülöp Péter színházigazgató társulati évadnyitó ülést tartott. A direktor az elmúlt évek tapasztalatairól és az átmeneti játszóhelyen eltöltött nehéz, de sikeres évadokra tekintve megerősítette, hogy a társulat megkezdi a visszaköltözést és ősztől elindul a színházban a díszévad.

Fotó: Csiky Gergely Színház

A Csiky Gergely Színház közleménye:

“A Csiky Gergely Színház új arculattal, megújult külsővel és belsővel készül az újra nyitásra, amely elegáns, de bátor stílusjegyeket öltve méltón képviseli a kaposvári teátrumot. A mai kor színháza egyre inkább túllépi az előadó-művészet határait, nyitva ezzel a társművészetek irányába. Ezt a tendenciáját felismerve a Csiky Gergely Színházat, mint a régió meghatározó teátrumát, nem csupán művészeti, hanem kulturális központként is definiálja önmagát” – közölte a teátrum.

A 2019/2020-as évad díszelőadását Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója rendezi, amely Csiky Gergely: Buborékok című komédiája lesz. A Csárdáskirálynőt a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház főrendezője, Keresztes Attila viszi színre, a Van, aki forrón szereti című Peter Stone-darabot Verebes István, a Kean, színészt pedig Horváth Illés, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház művészeti vezetője jegyzi. A Moszkvai Művész Színház rendezőtanára, Ilja Bocsarnikovsz a Kamaraszínpadon készíti majd Tolsztoj Legenda egy lóról című művét, a grúz nemzeti színház főrendezője, David Doiasvili pedig egy nagyszínpadi Cseresznyéskertet jegyez.

A Színház tavaly kiírt egy pályázatot fiatal, harminchárom év alatti rendezők, díszlet-jelmez-és látványtervezők számára. A nyertes csapat munkáját, a Padlást ősszel mutatja be a teátrum. Egy másik ifjúsági darab, a Tüskevár tavasszal kerül színre.

Olt Tamás művészeti igazgató ismertette 2019/20-as tervezett évadot, valamint bemutatta az új tagokat: Voith Ági (Jászai Mari-díjas magyar színésznő, rendező, érdemes művész), Szalma Tamás (Jászai Mari-díjas színész, rendező), Mészáros Tibor, Krajcsi Nikolett, Hüse Csaba, valamint az tavalyi évadban már gyakorlaton a színházban játszó Maizác Stefánia, Török Sára, Mucsi Kristóf és Törő Gergely Zsolt.