A kulisszák mögé kalauzol a veszprémi színház

2019 szeptember 15. vasárnap, 15:08

Szeptember 14-én szombaton 15:00 órától tartotta a Veszprémi Petőfi Színház immár évek óta jelentős közönségérdeklődésnek örvendő, színházi háttérszakmákat megismertető Hétpróba a bérletekért című programját.

Kellerné Egresi Zsuzsanna, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatóhelyettese egyedülálló kezdeményezésének keretében a nézők a játékos feladatok megoldása közben bepillanthattak a kulisszák mögötti világba, kipróbálhatták, hogy milyen többek között a kellékes, a díszletépítő, a világosító, az öltöztető és a színész munkája, miközben bejárhatták az épületet és színházi bérleteket is nyerhettek.

Szeptember 16-án hétfőn 17:00 órától indul a teátrum vadonatúj programsorozata, a Petőfi Szalon. A beszélgetéssorozat célja, hogy a színház számára nélkülözhetetlen és a nézők számára láthatatlan dolgozókat „elővarázsolja” a kulisszák világából. A résztvevők havonta egy alkalommal megismerkedhetnek olyan szakemberekkel, akik nélkül nem működhetne egyetlen színház sem.

A Petőfi Szalon első évadában bepillantást nyerhetnek a súgó, ügyelő, asszisztens, világosító, akusztikus, kellékes, színpadmester, díszletgyártó, színházi titkár és szervező különleges munkájába. Az első „láthatatlan szakma”: a súgó. Szalonvendégek: Horváth Katalin, a Veszprémi Petőfi Színház Örökös tagja, a régi idők súgója és Klózer Kitti, a Veszprémi Petőfi Színház egyik jelenlegi súgója.