A Hair és a Kőműves Kelemen is színpadra kerül a Pannon Várszínházban

2019 szeptember 16. hétfő, 16:06

Hét bemutatója lesz az új évadban a veszprémi Pannon Várszínháznak, a kínálatban két gyermekdarab is szerepel – közölte hétfői sajtótájékoztatóján a teátrum igazgatója.

Vándorfi László / Fotó: Balogh Ákos, veol.hu

Vándorfi László elmondta, elsőként Galt MacDermot-James Rado-Gerome Ragni Hair című musicaljét láthatja a közönség, amelynek nyáron volt az előbemutatója. Ezt követi Szörényi Levente-Bródy János-Sarkadi Imre-Ivánka Csaba: Kőműves Kelemen című rockballadájának bemutatója.

Joe Landry Az élet csodaszép című élő rádiójátékának bemutatója után William Shakespeare Hamlet című tragédiáját láthatja a közönség, majd Molnár Ferenc Doktor Úr című vígjátékát mutatja be a társulat. A gyermekekhez szól Keresztesi László Kalózkaland valamint Vándorfi László és Süle Zsolt A szép a szende és a szeleburdi című zenés mesejátéka.

Vándorfi László beszélt a színház és a Pannon Egyetem között formálódó együttműködésről, amelynek lényege, hogy a hallgatók a jövőben bekapcsolódhatnak a teátrum munkájába. Elmondta azt is, hogy a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház és a Pannon Várszínház egy-egy színházi-irodalmi kisfesztivállal készül, amelyet a tervek szerint jövő tavasszal mutatnak be a két városban.

Vándorfi László szólt az évek óta működő főpróba bérleti rendszerről, amelynek lényege, hogy a bemutatót megelőző előadást szociálisan vagy mentálisan hátrányos helyzetű embereknek és a velük foglakozó segítőknek játsszák. Az igazgató elmondta azt is, hogy a 2018/19-es évadban 236 előadása és 88 ezer fizető nézője volt a színháznak.

Forrás: MTI, Színház.org